Εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε πίσω της η θεομηνία

Στην Ελλάδα εικόνες βιβλικής καταστροφής, 15 νεκρούς και 17 τραυματίες άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την δυτική Αττική.

Ο αριθμός τόσο των νεκρών, όσο και των τραυματιών, ενδέχεται να μεταβληθεί, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν, ακόμη, αγνοούμενοι.

Τα τελευταία του λόγια στη μάνα του: "Φοβάμαι, πνιγόμαστε!"

Εθνικό πένθος κήρυξε, με διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,

μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Εντωμεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα για δεύτερη ημέρα, τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές, με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Οι νεκροί της φονικής κακοκαιρίας μέχρι τώρα

Απογοητευτική είναι η εικόνα των δρόμων στην Μάνδρα και την Ν. Πέραμο παρά τις ακατάπαυστες ενέργειες των σωστικών συνεργείων, ενέργειες τις οποίες δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες και η νύκτα, ενώ τίθεται ζήτημα ασφαλείας για τους τυχόν επιζώντες εγκλωβισμένους , όπως επισημαίνει η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφερείας, Γιάννα Τσούπρα.

Για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων επιλήφθηκαν οι δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας, ο δεύτερος δε με τρόφιμα και νερά που προμηθεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής .

Τέλος η Τοπική Αυτοδιοίκηση φρόντισε και για την διανυκτέρευση των πληγέντων που αδυνατούσαν να κοιμηθούν στο σπίτι τους .

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα