Εγκαίνια έκθεσης Γλ. Κληρίδη από Αναστασιάδη-Ακιντζί

Χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα προσωπικά αντικείμενα του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών και θα εκτεθούν στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας των Κώστα &Ρίτας Σεβέρη, εκφράζει η κόρη του Γλαύκου Κληρίδη, Καίτη, σημειώνοντας ότι η χαρά αυξάνεται από το γεγονός ότι τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Κληρίδη είπε πως τα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα της θα εκτεθούν σε ένα δικοινοτικό χώρο για να υπενθυμίζουν το όραμα του Γλαύκου Κληρίδη για επανένωση της πατρίδας του.

Αφού δήλωσε σίγουρη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εργάζεται σκληρά για την επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση του νησιού, είπε ότι στο Ίδρυμα Σεβέρη θα εκτίθενται τα μετάλλια του πατέρα της, φωτογραφίες από τη δράση του, ηχητικά ντοκουμέντα και η βιβλιοθήκη του, η οποία αριθμεί 3.000 βιβλία.

Εξήγησε πως μετά τα εγκαίνια, τα προσωπικά αντικείμενα του Γλαύκου Κληρίδη θα παραμείνουν σε συνεχή έκθεση και τα βιβλία του θα είναι στη διάθεση του όποιου πολίτη επιθυμεί να τα διατρέξει.

Είπε ακόμα πως τα βιβλία που έχει συγγράψει ο Γλαύκος Κληρίδης έχουν μεταφραστεί στα τουρκικά και θα είναι στη διάθεση των πολιτών στις δύο επίσημες γλώσσες της Δημοκρατίας (ελληνικά και τουρκικά).

Η κ. Κληρίδη διευκρίνισε ότι τα προσωπικά αντικείμενα, οι φωτογραφίες και τα άλλα ντοκουμέντα είναι ξεκάθαρα προσωπικά του Γλαύκου Κληρίδη, καθώς το αρχείο του ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει παραδοθεί στο κρατικό αρχείο.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Κληρίδη είπε πως τα βιβλία, το ηχητικό υλικό και οι φωτογραφίες θα ψηφιοποιηθούν σε συνεργασία του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου ώστε να υπάρχει πρόσβαση στα ντοκουμέντα με τη σύγχρονη μορφή επικοινωνίας και έρευνας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν από τους δύο ηγέτες τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 19.30.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα