Έφτασε η ώρα του Απόστολου στο Πεκίνο

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Αυγούστου ο Παρέλλης θα αγωνιστεί στον προκριματικό της δισκοβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου



Τη θέση του ανάμεσα στην ελίτ της παγκόσμιας δισκοβολίας θα επιβεβαιώσει τα ξημερώματα (ώρα Κύπρου) της Πέμπτης 27 Αυγούστου ο Απόστολος Παρέλλης. Ο 30χρονος αθλητής θα αγωνιστεί στον προκριματικό του δίσκου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2015 που διεξάγεται στο Πεκίνο, έχοντας ως μεγάλο στόχο να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου 29 του μήνα.

Από μόνη της η πρόκριση για τον Απόστολο στο σπουδαιότερο ραντεβού του

στίβου αποτελεί μεγάλη επιτυχία, όμως ο ίδιος τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει σπουδαία επιτεύγματα, αντιμετώπισε και κέρδισε αρκετούς από τους κορυφαίους του αθλήματος και θέλει στη «Φωλιά του Πουλιού» να αποδείξει ότι έχει τις δυνατότητες να κοντράρει τους κορυφαίους δισκοβόλους, ένα χρόνο πριν την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Θυμίζουμε πως ο Απόστολος Παρέλλης πήρε τη 13η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μένοντας εκτός τελικού για μόλις επτά εκατοστά (!), ενώ το 2013 αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Μόσχα, καταλαμβάνοντας τη 19η θέση.

Το 2015 αποτέλεσε εξαιρετική χρονιά για τον Λευκωσιάτη δισκοβόλο, αφού πέραν από το 65.04μ. (σ.σ. η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην καριέρα του, μετά το Παγκύπριο ρεκόρ 65.36μ. του 2012) στο Ευρωπαϊκό Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων, συμμετείχε με πρόσκληση σε δύο Diamond League, σε Σανγκάη και Λονδίνο (παίρνοντας την 7η θέση και στις δύο περιπτώσεις), ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση στο IAAF World Challenge της Μαδρίτης τον Ιούλιο.

Στο αγώνισμα της δισκοβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος 32 αθλητές από 20 χώρες. Ο Παρέλλης κατεβαίνει με την 21η καλύτερη επίδοση, όμως αυτό δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα, αφού ο ίδιος κέρδισε φέτος αρκετούς από τους αθλητές που έχουν καλύτερη του επίδοση, ενώ το όριο πρόκρισης για τον τελικό είναι στα 65μ., μια βολή που έχει στα χέρια του ο Κύπριος εθνικός ρέκορντμαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα