Έφοδος ανακριτών στο Κοινοτικό Συμβούλιο Λυθροδόντα

Ποινική έρευνα, κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, διεξάγει, εδώ και μερικές εβδομάδες, το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, αναφορικά με την υπόθεση που αφορά παράτυπες πληρωμές από τα ταμεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυθροδόντα και εμπλέκονται συνταξιούχος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και νυν υπάλληλος του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της εφημερίδας «Σημερινή», ανακριτές εισήλθαν στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυθροδόντα και παρέλαβαν ογκώδες αρχείο εγγράφων και τιμολογίων για αξιολόγηση.

Παράλληλα, λήφθηκαν και λαμβάνονται καταθέσεις

από υπαλλήλους και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Σημερινή» στις 12 Ιουνίου, όταν αυτή είχε καταγγελθεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία και είχε προωθηθεί διά επιστολής στον Γενικό Εισαγγελέα, για να αποφανθεί ο τελευταίος αν δικαιολογείται η διεξαγωγή ποινικής έρευνας. Παράλληλα, ενημερώθηκαν γραπτώς για τις εξελίξεις και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυθροδόντα.

Τον πλήρωνε μισθό με μετρητά

Τα διερευνώμενα αδικήματα αφορούν την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2007 μέχρι τις αρχές του 2016. Σύμφωνα με καταγγελία, αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή του από την Ελεγκτική Υπηρεσία το 2007, ο πρώην λειτουργός φέρεται να συμφώνησε με τον υπάλληλο του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυθροδόντα να του δίνει κάθε μήνα και με παράτυπο τρόπο αξιοπρεπέστατο μισθό από τα ταμεία του Συμβουλίου για υπηρεσίες που, κατά την Ελεγκτική Υπηρεσία, ουδόλως δικαιολογούσαν τα καταβαλλόμενα χρήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έλεγχο, του έδινε γύρω στα 850 ευρώ τον μήνα σε μετρητά. Επίσης, εκδίδονταν αποδείξεις στο όνομα της συζύγου του πρώην ελεγκτή αντί στο όνομα του ιδίου, ενώ δεν έφεραν ούτε την υπογραφή του παραλήπτη.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο συνταξιούχος λειτουργός της φέρεται να απέσπασε από το 2007 μέχρι σήμερα πέραν των 75 χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυθροδόντα. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Ελεγκτική Υπηρεσία και, αφού εξετάστηκε, προωθήθηκε διά επιστολής στον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο τελευταίος έκρινε πως δικαιολογείται η διεξαγωγή αστυνομικής έρευνας για τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τον συνταξιούχο λειτουργό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τον νυν υπάλληλο του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυθροδόντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα