Έφηβοι από χρυσάφι στη Λευκωσία

Με νίκη στον τελικό επί του Λουξεμβούργου με 3-1 κατέκτησαν την πρώτη θέση

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – ΚΥΠΡΟΣ 1-3 (26-24,17-25,18-25,15-25)

Το χρυσό μετάλλιο στους 5ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης Εφήβων U20 που φιλοξενήθηκαν στη Λευκωσία κατέκτησε η Εθνική μας. Στον τελικό της Κυριακής κέρδισε τηνξ αντίστοιχη του Λουξεμβούργου με 3-1 σετ μετά από ανατροπή, αφού χάσαμε το πρώτο σετ.
Γενικά, όμως τα παιδιά του Ντίμιταρ Λέτσιεφ απέδειξαν ότι ήταν η καλύτερη

ομάδα στο τουρνουά.

Τα κενά διαστήματα που παρουσίασε η Εθνική μας ενώ είχε τον έλεγχο τουu αγώνα στοίχισαν το πρώτο σετ. Οι παίκτες μας προηγήθηκαν 11-16, αλλά τα λάθη στην επίθεση και η κακή υποδοχή έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Λουξεμβούργιων που κατάφεραν να κερδίσουν με 26 -24 και να πάρουν το πρώτο σετ.

Αποφασισμένοι μπήκαν οι διεθνείς μας στο δεύτερο σετ. Έχοντας τα «βαριά όπλα» Χαριδήμου και Ελευθερίου να παίρνουν μπρος κυριάρχησε από την αρχή, κτίζοντας διαφορές (07 -12, 11-18). Ούτε μια ολιγόλεπτη διακοπή … λόγω καπνίσματος θεατή πτόησε τους διεθνείς μας που κατάφεραν να κλείσουν το σετ κερδίζοντας 17-25 και να ισοφαρίσουν σε 1-1.

Στο τρίτο σετ δεν υπήρχε γυρισμός. Η ομάδα μας συνέχισε όπως τέλειωσε το δεύτερο σετ, αφού έλεγξε πλήρως το ρυθμό στα κρίσιμα σημεία. Οι Λουξεμβούργιοι όταν η Εθνική μας πήρε διαφορά στο σκορ (11 -18) πίεσε για την ανατροπή. Ωστόσο, οι διεθνείς μας κράτησαν και ούτε οι χαμένες επιθέσεις κυρίως με τον Ελευθερίου χάλασαν την ψυχολογία τους. Η Εθνική κέρδισε με 18-25 και ανέτρεψε το σκορ.

Η ψυχολογία μας ήταν στα ύψη κάτι που φάνηκε στο τέταρτο σετ. Παίζοντας συγκεντρωμένα οι διεθνείς μας είχαν όλα όσα έπρεπε για την κατάκτηση ενός σετ που θα οδηγούσε στο χρυσό και το πέτυχαν. Οι Λουξεμβούργιοι δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον ρυθμό του αγώνα και μοιραία η Εθνική κέρδισε με 15 -25 και τον αγώνα με 3-1 σετ.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ(Ρ. Κρίβοβ): Γκλέσσενερ, Οςς, ‘Eρμπελντινγκ, Σιένκ, Σ.Βέμπερ. Λίμπερο: Μπρίσμποις . Αλλαγές: Χόφμαν, Μπόουμερτ, Ντ. Γούλφ
ΚΥΠΡΟΣ(Ντ. Λέτσιεφ):Αθανασόυ, Ελευθερίου,Χαριδήμου, Στρουγκάρεβιτς, Ζορπής, Λιιοτατής. Λίμπερο: Ευδόρου, Χριστίδης. Αλλαγές: Αναστασιάδης, Σωκράτους, Αδάμου,
Διαιτητές: Γκραντ Μακιντάιρ (Σκωτία) – Τσζόκα Κόναλσι (Αλβανία)

Keywords
Τυχαία Θέματα