Εφιαλτικές στιγμές σε Κούρδαλι και Σπήλια

Το γκρίζο χρώμα κυριαρχεί μαζί με το μαυρο.Oι εικόνες μετά την καταστροφή αποτυπώνουν τη συμφορά.Η κάμερα του ΣΙΓΜΑ έκανε αυτοψία στα Σπήλια και τα Κούρδαλη οπού άφησε σκληρά τα αποτυπώματά του ο πύρινος όλεθρος.Στο Κούρδαλι μια μικρή κοινότητα 3 μόλις μόνιμων κατοίκων η πυρκαγιά σκόρπισε τον τρόμο. Ο Αντρέας Πολύβιου το απόγευμα της Τρίτης έζησε εφιαλτικές στιγμές.

Σε δηλώσεις του, ο Ανδρέας Πολυβίου ανέφερε

ότι "η φωτιά επί έξι ολόκληρες ώρες απειλούσε σπίτια υποστατικά και περιουσίες.Σήμερα το χωριό ήταν ήρεμο.Ησυχία παντού.Ο Θόρυβος από τους έλικες σπάει την σιωπή.Πού και πού εμφανιζόταν και κάποιο ιδιωτικό η πυροσβεστικό όχημα".

Οι δυο-τρεις ηλικιωμένοι, που από την αρχή είχαν αρνηθεί να εγκαταλείψουν το χωριό τους,εύχονται να μην ξαναζήσουν τον πύρινο εφιάλτη.

Οι πύρινες γλώσσες δεν έκαναν διακρίσεις.Περικύκλωσαν το μικρό μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοκουρδαλώτισσας με την μοναδική μοναχή.Οι ελπίδες πλέον λιγοστές.Ο Εφημέριος της Τεμπριάς Πατήρ Χριστόφορος μας περιέγραψε την προσπάθεια διάσωσης των αρχαίων εικόνων.

"Μαζί με τους εθελοντές οι κάτοικοι έδωσαν πραγματική μάχη" ανέφερε ο Πατήρ Χριστόφορος Δημητρίου και συνέχισε λέγοντας ότι "ο Εφιάλτης μπορεί να τελείωσε αλλά ο φόβος σκιάζει την περιοχή. Οι κάτοικοι ανάβουν ένα κερί και προσεύχονται να μην ξαναζήσουν τον πύρινο εφιάλτη που τους έχει σημαδέψει τη ζωή".

Keywords
Τυχαία Θέματα