ΒΙΝΤΕΟ:Έτσι λειτουργούν server πειρατικών καναλιών-Πού είναι

Για δεύτερη φορά τίθενται στο στόχαστρο των Αρχών παράνομοι servers συνδρομητικών καναλιών στη Βουλγαρία. Μέσω των server αυτών, το κύκλωμα, με συνεργούς σε διάφορες χώρες, παρέχει παρανόμως σήμα σε δεκάδες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πώς γίνεται η παράνομη αναμετάδοση

Αρχικά εγκαθίστανται νόμιμες εταιρείες παροχής Internet Service Provider. Ακολούθως, το σήμα των καναλιών αυτών προσφέρεται παράνομα σε πελάτες ανά την Ευρώπη, ανάμεσά τους κι η Κύπρος,

μέσω της τεχνολογίας IPTV (Internet Protocol Television).

Για σκοπούς αμεσότητας των επιχειρήσεων αυτών και διασφάλισης ενός επιτυχημένου αποτελέσματος, οι Αρχές των εμπλεκόμενων χωρών συντονίζονται προκειμένου να παρέχουν υποστήριξη η μια στην άλλη. Ειδικοί εμπειρογνώμονες στα ζητήματα της πνευματικής ιδιοκτησίας, αναλύουν σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες στις βάσεις δεδομένων της Europol.

«Ξήλωμα» πειρατικών καναλιών: Πόσοι συνδρομητές επηρεάζονται

Οι επιχειρήσεις Casper

Οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται με την ονομασία Casper. Η πρώτη επιχείρηση που ξεκίνησε υπό την ονομασία αυτή, έγινε μετά από καταγγελία κατά ενός ιδιοκτήτη παροχής υπηρεσιών ISP. Η καταγγελία αφορούσε παράνομη διανομή συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών σε χιλιάδες πελάτες σε διάφορες χώρες της ΕΕ.

Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι ο ιδιοκτήτης του ISP, ένας Δανός πολίτης, ήταν ο ηγέτης ενός εγκληματικού δικτύου που λειτουργούσε σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Οι ανακριτές επίσης αποκάλυψαν την ύπαρξη ενός δεύτερου ISP στη Silistra (Βουλγαρία), που ανήκει στο δίκτυο, το οποίο ήταν μόνιμα συνδεδεμένο με τον ISP στην Ισπανία και παρείχε κάλυψη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και οι δύο πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου εγκαθιδρύθηκαν νόμιμα και στις δύο χώρες και πραγματοποίησαν νόμιμες δραστηριότητες, παράλληλα εκμεταλλευόμενοι τις ικανότητές τους να διεξάγουν παράνομες δραστηριότητες.

Τι είναι η καταπολέμηση της διανοητικής ιδιοκτησίας στην ΕΕ

Το έγκλημα σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελεί σημαντικό πρόβλημα, που πλήττει ιδιαίτερα την ΕΕ.

Οι εγκληματικές ομάδες εμπλέκονται σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες, που προσελκύονται από τον σχετικά χαμηλό κίνδυνο και τα υψηλά επίπεδα εσόδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα