ΕΔΕΚ: Κομισιόν επιχειρεί να παρακάμψει αρχές της Ευρώπης

«Η Κομισιόν επιχειρεί να παρακάμψει αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εξυπηρέτηση κάποιων συμφερόντων και σκοπιμοτήτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ, αναφορικά με τη στάση της Κομισιόν απέναντι στις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις του οδικού χάρτη της Τουρκίας έναντι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τη στάση που τήρησε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, και ελπίζει ότι η στάση αυτή θα παραμείνει σταθερή και αμετάβλητη.

«Επιπρόσθετα

θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τεθεί ενώπιον των ευθυνών της και σε περίπτωση που θα αγνοηθούν οι δίκαιες ανησυχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτή να ασκήσει τα δικαιώματα τα οποία διαθέτει για διασφάλιση των αρχών και νόμιμων διαδικασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκεί και όπου επιτρέπεται», τονίζει.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση και τον ΠτΔ να αιτηθούν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου εγγράφου του Ιουνίου 2014 που θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα. «Σε αντίθετη περίπτωση, εκεί και όπου είναι δυνατό, η Κυπριακή Δημοκρατία να εφαρμόσει στα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, τον μονομερή τερματισμό ζητημάτων ή την άσκηση βέτο, ή την παρεμπόδιση της συζήτησης ή προώθησής της, καταλήγει».

Keywords
Τυχαία Θέματα