ΕΔΕΚ και Οικολόγοι: Καθυστέρηση στο διορισμό των ανακριτών

Την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, ζητούν, μέσα από τις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα, οι αρχηγοί της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, οι οποίοι δηλώνουν πως ο διορισμός των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών έγινε καθυστερημένα.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, εκτίμησε, μάλιστα, ότι αν δεν υπήρχε τόσο μεγάλη δημοσιότητα γύρω από το τετραπλό φονικό, ίσως να μην διορίζονταν ανακριτές.

Το

φαινόμενο της διαφθοράς στην Αστυνομία πρέπει να περιοριστεί και μην προκαλεί την κοινή γνώμη, είπε, ξεκαθαρίζοντας, πως το θέμα της πολιτικής ευθιξίας δεν συνδέεται κατ’ ανάγκη με την πολιτική ευθύνη.

"Ήρθε η σειρά του"

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, τόνισε, ότι ούτε η κυβέρνηση Αναστασιάδη, ούτε ο ΔΗΣΥ στήριξε τον Υπουργό Δικαιοσύνης. «Γιατί να τον στηρίξω εγώ;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Περδίκης είπε, ακόμη, ότι ο κ.Ιωνάς είχε ζητήσει για λιγότερο σημαντικά ζητήματα την παραίτηση άλλων υπουργών, και πως «τώρα ήρθε η σειρά του».

«Πολλά υποσχέθηκε και πολύ λίγα έχει κάνει», είπε. Δήλωσε, μάλιστα, ότι πολιτικοί έχουν σχέση με φατρίες, οι οποίες και είναι χωρισμένες σε επαρχίες.

Ουδέν σχόλιο από Ιωνά

Ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης, παρά το μπαράζ επικρίσεων που δέχεται τις τελευταίες μέρες από κόμματα τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις της Αστυνομίας, όσο και για τη μη ανάληψη των πολιτικών ευθυνών του, δεν απαντά στα περί παραίτησης του.

Keywords
Τυχαία Θέματα