ΕΔΕΚ: Δεν βλέπουμε καμιά αλλαγή στη στάση της Τουρκίας

«Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εμείς δεν προβλέπουμε ότι θα υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή της Τουρκίας και κυρίως του κ. Ερντογάν, έναντι του Κυπριακού και των Ελληνοτουρκικών θεμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

Αντίθετα, η ΕΔΕΚ εκτιμά ότι ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα

ο Ταγίπ Ερντογάν θα σκληρύνει τη θέση του και θα αναβαθμίσει προκλητικά τις απαιτήσεις - διεκδικήσεις του, τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο.

«Είναι για αυτό το λόγο που η ΕΔΕΚ εδώ και χρόνια είχε προτείνει την αλλαγή τακτικής για την αντιμετώπιση αυτών των ορατών τουρκικών κινδύνων. Την ώρα μάλιστα που δυστυχώς άλλες πολιτικές ηγεσίες επένδυαν στον κ. Ερντογάν, αναγορεύοντάς τον και σε εμπνευσμένο ηγέτη στον οποίο επένδυαν ελπίδες (φρούδες) για τη δήθεν συμβολή του στην δίκαιη επίλυση του Κυπριακού», τονίζει ελπίζοντας ότι «για κάποιους οι ψευδαισθήσεις έχουν τελειώσει. Αναμένουμε όμως να το δούμε έμπρακτα».

Τέλος, αναφέρει ότι «οι ψευδαισθήσεις θα πρέπει να τερματιστούν και όσον αφορά το ρόλο του εκπροσώπου της κατοχής στην Κύπρο με τον οποίο και πάλι οι ίδιες ηγεσίες μοιράζονταν κοινά οράματα, τα οποία κινδυνεύουν να γίνουν εφιάλτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα