ΕΔΕΚ: Iσχυρό χαρτί διαπραγμάτευσης η Κυπριακή Δημοκρατία

Την ανησυχία του για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ σε σχέση με την πολυμερή εκφράζει ο Πρόερος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

ΕΔΕΚ, σε αντίθεση με τον κ. Αβέρωφ δεν θεωρεί «μικρότητες» ούτε τη σύνθεση μιας διάσκεψης για το κυπριακό, ούτε και το ενδεχόμενο λειτουργίας «ενδιάμεσου κράτους» κατά τη μεταβατική περίοδο. Περιλαμβάνονται και τα δυο στα σημαντικά θέματα για την επίλυση του Κυπριακού", ανέφερε συγκεκριμένα

ο κ.Σιζόπουλους.

"Όλοι αναγνωρίζουν ότι το Κυπριακό δεν είναι δικοινοτικό πρόβλημα, αλλά διεθνές πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής" είπε στη συνέχεια.

Σε ανακοίνωσή του ο κ.Σιζόπουλος είπε πως η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία είναι το ισχυρό χαρτί της διαπραγματευτικής μας θέσης και πως σε καμία διάσκεψη και για άνευ λόγου ικανοποίησης τουρκικών θέσεων δεν πρέπει να υποβαθμιστεί σε κοινότητα και να απουσιάζει από μια τόσο σημαντική διάσκεψη. Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, θα αποτελεί ληξιαρχική πράξη διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβεβαίωση των Τουρκικών θέσεων «περί εκλιπούσας».

Ακόμη, επανέλαβε ότι οι θέσεις της ΕΔΕΚ "ανεξάρτητα όποιας διαφωνίας μας, στοχεύουν στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης του Προέδρου μέσω εισηγήσεων και προτάσεων" και πως "στείρα αντιπολίτευση δεν κάναμε ποτέ".

"Ο Πρόεδρος θα έχει την ευθύνη για το τι θα συμφωνήσει και τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες για το τι θα ψηφίσουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα