«Εμπάργκο» και ομοσπονδία κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισχυρίζεται ο Τατάρ

«Τα εμπάργκο και η επιβολή της ομοσπονδίας στους Τουρκοκύπριους είναι ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα», ισχυρίστηκε σε γραπτή του δήλωση χθες, Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ερσίν τατάρ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης πρόσθεσε πως σε αυτή τη σημαντική ημέρα, η οποία ανακηρύχθηκε για να τονίσει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να γίνονται σεβαστά και να εκτιμώνται, «θα ήθελα να υπενθυμίσω στα Ηνωμένα Έθνη ότι υπάρχουν δύο λαοί στην Κύπρο

και ότι ο τουρκοκυπριακός λαός είναι ιδιοκτήτης στο νησί, τουλάχιστον όπως και ο ελληνοκυπριακός λαός, λόγω ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ισχυρίστηκε δε ότι «η απομάκρυνση του τουρκοκυπριακού λαού από την κρατική δομή, που ξεκίνησε με τις σφαγές του 1963, και η απομόνωση που βιώνει μετά το 1974 είναι απαράδεκτα». Υποστήριξε περαιτέρω ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα τονίζονται τόσο πολύ στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα «εμπάργκο που βιώνουν οι Τ/κ και ο εξαναγκασμός της ομοσπονδιακής δομής είναι συμπεριφορές κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Είναι «απαράδεκτο η ΕΕ και ο ΟΗΕ να μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ μένουν σιωπηλοί στα απάνθρωπα γεγονότα και τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων αμάχων στη Γάζα σήμερα», κατέληξε ο Ερσίν Τατάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα