Δύο ασιάτικοι ελέφαντες στο Πάφος Zoo

Παρά τις αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις, μετά από 3 χρόνια διαδικασιών και έρευνας το Πάφος Zoo υποδέχτηκε τους δύο ασιατικούς ελέφαντες.

Τα δύο ελεφαντάκια, τα οποία δώρισε η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές, έφτασαν στο ζωολογικό κήπο, πριν από μόλις 12 μέρες, αφού ταξίδεψαν με αεροπλάνο σε ναυλωμένη πτήση ειδικά γι' αυτά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Διεύθυνση του Ζωολογικού Κήπου, μαζί τους στο αεροπλάνο ήταν ένας εξειδικευμένος κτηνίατρος, ο εκπαιδευτής τους, ένα άτομο από το ζωολογικό μας κήπο και ένας εκπρόσωπος

από τη Κυβέρνηση του Μπαγκλαντές.

Πρόκεται για δύο θηλυκά ελεφαντάκια 4 και 5 χρονών και ακούνε στα ονόματα Μπόνο Ράνι και Σχόβα Ράνι.

Οι Ασιατικοί ελέφαντες έχουν μέσο όρο ζωής ΄60 χρόνια στην αιχμαλωσία και 50 χρόνια στη φύση όπου κινδυνεύουν με αφανισμό λόγω της καταστροφής του φυσικού τους περιβάλλοντος, της λαθροθηρίας και των διαμάχων που έχουν με τους αγρότες όταν οι ελέφαντες βγαίνουν από τα δάση και μπαίνουν στις καλλιέργειες των ανθρώπων ψάχνοντας τροφή.

Τρέφονται με φρούτα, λαχανικά, χόρτα και φλοιούς από τα δέντρα. Ο ελέφαντας είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό που περπατά πάνω στη γη, αν και μικρότεροι από τα ξαδέλφια τους Αφρικανικούς Ελέφαντες οι Ασιατικοί Ελέφαντες μπορούν να φτάσουν σε βάρος τους 5 τόνους και να ξεπεράσουν το ύψος των 3 μέτρων.

Τα ελεφαντάκια προσαρμόζονται γρήγορα στο περιβάλλον και στο κλίμα εδώ στη Κύπρο το οποίο οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου χαρακτηρίζουν "εξαιρετικό για τη διατήρηση αυτού του είδους".

Επόμενο βήμα του ζωολογικού κήπου, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, είναι η έκδοση άδειας για εκπαιδευμένο φροντιστή ελεφάντων γιατί οι ανάγκες αυτών των ζώων είναι τεράστιες.

Keywords
Τυχαία Θέματα