Δύο άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιθέσεις στο Ντόνετσκ

Τουλάχιστον δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στην τελευταία ανταλλαγή αεροπορικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανακοίνωσαν την Τετάρτη αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές.

Τους τελευταίους μήνες η Ουκρανία έχει αυξήσει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της ρωσικής επικράτειας, με στόχο κυρίως παραμεθόριες περιοχές, αλλά και την πρωτεύουσα Μόσχα και τη βόρεια πόλη της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Ιβάν Πριχόντκο, φιλορώσος δήμαρχος της πόλης Γκορλίβκα στο Ντόνετσκ, μιας από τις ουκρανικές περιοχές

που η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει προσαρτήσει, είπε ότι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σε επίθεση ουκρανικού drone.

Ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταστράφηκε επίσης από ρωσικά συστήματα αεράμυνας , ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Η Ουκρανία από την πλευρά της είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην Ουκρανία με 20 drones και τρεις πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν περισσότερα από δώδεκα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Η ουκρανική αεροπορία δήλωσε ότι η Ρωσία είχε εκτοξεύσει 20 ιρανικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία καθώς και τρεις βαλλιστικούς πυραύλους.

Πρόσθεσε ότι τα συστήματα αεράμυνας, κυρίως στις νότιες και ανατολικές περιοχές κατά μήκος του μετώπου, είχαν καταρρίψει τα drones αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στους πυραύλους.

Οι αρχές στην ανατολική περιοχή Χάρκοβο που συνορεύει με τη Ρωσία δήλωσαν ότι ένα σούπερ μάρκετ και κατοικίες υπέστησαν ζημιές στην επίθεση που άφησε τρεις τραυματίες.

Ένα άτομο τραυματίστηκε επίσης στη νότια περιοχή του Μικολάιβ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένκσι δήλωσε ότι ήταν προτεραιότητα για την Ουκρανία να ανακτήσει τον έλεγχο του εναέριου χώρου της φέτος, για να σημειώσει πρόοδο στο μέτωπο.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα