Δυναμική η παρουσία του Δήμου Σωτήρας στην Έκθεση

Δυναμική ήταν η παρουσία του Δήμου Σωτήρας στη 2η Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Επαρχίας Αμμοχώστου, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 29 Μαρτίου στο ΖΑΠΠΕΙΟ Παλλάς στη Δερύνεια.

Στο περίπτερο που στήθηκε για αυτό τον σκοπό ο Δήμος Σωτήρας προσέφερε στους επισκέπτες εναλλακτικές συνταγές κολοκασιού, όπως τσιπς κολοκασιού, σούπα βελουτέ κολοκασιού (μαγειρεμένα από τον Παναγιώτη Γαϊτάνο) και γλυκό Καζάν Ντιπί με κολοκάσι (από τον σεφ

της ταβέρνας "Αρχοντικό" Κωστάκη Κωνσταντίνου).

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, περνώντας από το περίπτερο του Δήμου Σωτήρας και δοκιμάζοντας τα εδέσματα φτιαγμένα με κολοκάσι εντυπωσιάστηκε από τις συνταγές, ενώ συνεχάρη τον Δήμαρχο Σωτήρας για τις προσπάθειες που γίνονται για προώθηση του τοπικού προϊόντος της Σωτήρας με την πρόσφατη πιστοποίησή του ως Προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π).

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Σωτήρας ανέφερε στον Υπουργό, κ. Γιώργο Λακκοτρύπη ότι από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Σωτήρας τα τελευταία 2 χρόνια παρατηρήθηκε αύξηση 20% στη ζήτηση του κολοκασιού, η οποία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Το Σάββατο, 28 Μαρτίου, διοργανώθηκε διάλεξη από τον Πρόεδρο του ΚΟΤ, κ. Άγγελο Λοΐζου και τον διακεκριμένο σεφ, κ. Χριστόφορο Πέσκια με θέμα: «Η γαστρονομία ως πηγή ανάδυσης επιπλέον αξίας για τον κυπριακό τουρισμό». Μετά τη διάλεξη παρατέθηκε γεύμα στους παρευρισκόμενους με κολοκάσι καππαμά, προσφορά του Δήμου Σωτήρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα