Δρόμος Πόλης – Πάφου: Πάει επί τόπου η Επ.Μεταφορών και λαμβάνει εξηγήσεις

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Μαρίνος Μουσιούττας, Βουλευτής ΔΗΠΑ ο οποίος ερωτήθηκε για τις καθυστερήσεις στο πολύπαθο έργο του δρόμου Πόλης – Πάφου. «Αυτά τα θέματα πέρασαν από ελέγχους, συμβάσεις και από αρμόδια κρατικά τμήματα όταν προκηρύχθηκε πριν 5 χρόνια ο δρόμος.

Αν ισχύει ότι έγιναν λάθος στις προδιαγραφές τότε μιλούμε για τεράστιο πρόβλημα. Αν όμως υπήρχαν οι προδιαγραφές και ο επιτυχών δεν μπορεί να ανταποκριθεί τότε αλλάζει το πράγμα, πάλι θα υπάρξει καθυστέρηση αλλά δεν είναι ευθύνη του κράτους», είπε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ.

Διαβάστε

επίσης: ΚΕ: Προτεραιότητα για εμάς ο δρόμος Πάφου-Πόλης - Ήταν γνωστή η πολυπλοκότητα

Ο κ.Μουσιούττας είπε ακόμη ότι η Επιτροπή Μεταφορών αύριο θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη σε έργα της Πάφου. «Μεταξύ αυτών θα είναι και ο δρόμος, και θα έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε τα ερωτήματα εκεί, στο αρμόδιο τμήμα των δημοσίων έργων.

Το να δόθηκαν εξ αρχής λανθασμένα στοιχεία, αυτό είναι αδίκημα. Πρέπει να γίνει έρευνα από το αρμόδιο Υπουργείο και να βγουν να μας πουν τι έγινε αφού πρώτα κάνουν διερεύνηση».

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΤΕΚ, Ανδρέας Θεοδότου. «Σε κάθε έργο υπάρχουν προδιαγραφές. Δεν θεωρώ ότι μπήκε κάτι υπερβολικά διαφορετικό στον εν λόγω δρόμο, αναφορικά με το κατασκευαστικό κομμάτι του δρόμου. Υπάρχει θέμα ναι με τα λατομεία, απ’ εκεί και πέρα σίγουρα ο προσφοροδότης έπρεπε να μελετήσει τα πάντα. Ίσως να πρέπει να δούμε γενικά το θέμα των αδρανών υλικών, να βάζουμε περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δρόμος Πόλης – Πάφου, Επ Μεταφορών,dromos polis – pafou, ep metaforon