Δράση της Αστυνομίας για πρόληψη θανατηφόρων δυστυχημάτων

Στο πλαίσιο των στοχευμένων επιχειρήσεων που διεξάγονται από την Αστυνομία για πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων, διενεργήθηκαν ελέγχοι σε παγκύπρια βάση, μεταξύ των ημερομηνιών 10-13 Ιουλίου, 2015.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας έγιναν συνολικά 1,214 έλεγχοι αλκοόλης και καταγγέλθηκαν 103 πρόσωπα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, ενώ έγιναν ακόμη 1,307 καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα, μεταξύ των οποίων 523 για παράβαση ορίου ταχύτητας.

Εξάλλου, μέλη της Τροχαίας

σε συνεργασία με τους Αστυνομικούς Σταθμούς Αστρομερίτη, Ευρύχου και Κακοπετριάς καθώς και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών διενήργησαν στις 10-11/7/2015, τροχονομικούς ελέγχους στον δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους. Ελέχθησαν συνολικά 340 οχήματα και προέβησαν σε 45 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις.

Επίσης, μέλη του Ουλαμού Μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Λευκωσίας διενήργησαν στοχευμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας όπου καταγγέλθηκαν συνολικά 36 πρόσωπα για διάφορες τροχαίες παραβάσεις ενώ προχώρησαν και στην κατακράτηση πέντε μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού καθώς και ενός αυτοκινήτου.

Τέλος, κατά το πιο πάνω χρονικό διάστημα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 448 νυκτερινά κέντρα και υποστατικά, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 117 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.

Οι συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα