Δολοφονία 55χρονου Έλληνα στην Αστόρια

Συγκλονισμένη είναι η Ελληνική Κοινότητα και όχι μόνο στην Αστόρια, της Νέας Υόρκης, από το πρωτοφανές μπαράζ μίσους ενός 23χρονου ψυχοπαθή δολοφόνου που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο μέρα μεσημέρι στην άλλοτε φιλήσυχη γειτονιά του Κουήνς.

Ο κάτοικος Αστόριας James Patrick Dillon, με βαρύ ιστορικό ψυχασθένειας, σήμερα το πρωί στις 11.00 στους 36 δρόμους επιτέθηκε απροκάλυπτα και αναίτια σε μία γυναίκα ηλικίας την οποία και μαχαίρωσε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

όπου οι γιατροί της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Στην συνέχεια ο 23χρονος μπήκε σε μία κάβα ποτών (liquor store) επί του Αστόρια Μπούλεβαρντ και 38 street, όπου και σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και μαχαίρωσε στον λαιμό τον 55χρονο Ελληνοαμερικανό ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τον Γεώργιο Πατούχα. Ο άτυχος 55χρονος μεταφέρθηκε στο Mt Sinai Hospital στην Αστόρια, όπου και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατος του βυθίζοντας την κοινότητα σε πένθος.

Τραγική ειρωνεία ότι το σκηνικό του φόνου απέχει μόλις μερικά μέτρα από το 114 Aστυνομικό Τμήμα. Ο Ντίλον, βγαίνοντας από την κάβα ποτών, επιτέθηκε στην συνέχεια σε έναν 61χρονο άστεγο, τον μαχαίρωσε, επιχειρώντας να τον κάψει ζωντανό, και αμέσως μετά εξαφανίστηκε. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές της Νέας Υόρκης και περισσότεροι από 60 αστυνομικοί, με οχήματα αλλά και πεζοί με την συνδρομή δύο ελικοπτέρων χτένισαν την περιοχή για τον εντοπισμό του ψυχοπαθή δολοφόνου.

Τελικά ο 23χρονος δράστης, μετά από ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό και αφού τραυμάτισε έναν αστυνομικό πετώντας στο πρόσωπο του μία χημική ουσία, συνελήφθη sto 25-38 36 Street, και μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε κοντινό νοσοκομείο καθώς φέρει ελαφρά τραύματα. Ο δράστης εντοπίσθηκε, ενώ προσπαθούσε να μπει σε σπίτι στο 42 street.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δολοφόνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αστόρια και ήταν γνωστός με το παρατσούκλι Soda Pop.

Ο 55χρονος Γεώργιος Πατούχας που έχασε την ζωή του, ήταν ένας φιλήσυχος, ευγενικός και πρόσχαρος άνθρωπος που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα και μάλιστα οι γείτονες και πελάτες είχαν μόνο καλά λόγια να πουν. Το περιστατικο αυτό έρχεται μετά από το περιστατικό με την δολοφονία ενός οδηγού ταξί στην 37η Λεωφόρο την Παρασκευή αλλά και σειρά άλλων περιστατικών στην περιοχή της πάλαι ποτέ φιλήσυχης Αστόριας. Μάλιστα πολλοί κάτοικοι δείχνουν να είναι εξοργισμένοι με την απότομη αύξηση της εγκληματικότητας στην Νέα Υόρκη, που όπως επισημαίνουν μερικοί παραπέμπει στην δεκαετία του 80.

Keywords
Τυχαία Θέματα