ΔΗΣΥ για Ολγκίν: Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε με ορθές διπλωματικές κινήσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΗΣΥ μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου για Κυπριακό. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού κρίνει ως θετική εξέλιξη τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, την οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε με τη μέγιστη αποφασιστικότητα.

Αναγνωρίζουμε ότι η διαρκής στασιμότητα και το υφιστάμενο αδιέξοδο δημιουργεί κινδύνους. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει προσηλωμένος στην προσπάθεια να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην επανέναρξη των συνομιλιών στη

βάση του συμφωνημένου πλαισίου της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε με ορθές διπλωματικές κινήσεις την παρούσα συγκυρία και, σε πνεύμα συναντίληψης εντός του Εθνικού Συμβουλίου, να καταθέσουμε με καθαρότητα τις θέσεις μας και να εκφράζουμε την ειλικρινή μας βούληση για να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε στο Κρανς Μοντανά. Μόνο έτσι θα στραφεί η πίεση της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία για να απομακρυνθεί από την απαράδεκτη και καταδικαστέα θέση της για λύση δύο κρατών.

Το Εθνικό Συμβούλιο επιβάλλεται να συνέρχεται τακτικά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να επιδιώξει τη μέγιστη συναίνεση μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων, έτσι ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις στις επαφές τους εντός και εκτός Κύπρου να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, χωρίς προσπάθειες αποπροσανατολισμού ή διάθεση αποφυγής ευθυνών.

Πενήντα χρόνια είναι πολλά. Η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας μας θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα όλων μας. 

Διαβάστε επίσης: ΔΗΣΥ: Αυτές τις υποψηφιότητες για τις εκλογές επικύρωσε το Πολιτικό Γραφείο

Keywords
Τυχαία Θέματα