ΔΗΣΥ για ανακοινώσεις αερ.Τύμπου:Έχει & όρια η πρόκλησή τους

Όσοι έβγαλαν ανακοίνωση τη Δευτέρα για το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ήταν μέρος της Κυβέρνησης που πήρε την απόφαση για μη σύλληψη όσων διακινούνται από αυτό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι «έχει και όρια η πρόκλησή τους».

Ερωτηθείς για τις τοποθετήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, αναφορικά με τη διακίνηση από το παράνομο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα, ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι κάποιοι, με το να εκδίδουν κάθε μέρα είτε πολεμικά, είτε πατριωτικά

ανακοινωθέντα, θεωρούν πως όλοι έχουν ρηχή μνήμη.

«Όσοι με τόσο πατριωτισμό χθες έβγαλαν αυτές τις πύρινες ανακοινώσεις είναι καλό να θυμηθούν επί ποίας διακυβέρνησης πάρθηκε η απόφαση ότι εάν κάποιος εισέρχεται σε παράνομο αεροδρόμιο στην Κύπρο, θα μπορεί να διέρχεται διαμέσου της πράσινης γραμμής, χωρίς να συλλαμβάνεται» ή ότι «κάποιος Ευρωπαίος πολίτης, που είναι στις ελεύθερες περιοχές, διερχόμενος από την πράσινη γραμμή, μπορεί να ταξιδέψει από παράνομο αεροδρόμιο χωρίς να συλλαμβάνεται».

Κατέληξε, λέγοντας ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν δέχεται από αυτούς μαθήματα πατριωτισμού.

Τοπικές εκλογές τον Δεκέμβρη

Ερωτηθείς εξάλλου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ για ενδεχόμενη αναβολή των τοπικών εκλογών για το 2019, απάντησε ότι «προετοιμαζόμαστε για εκλογές τον Δεκέμβρη, εκλογές πενταετίας».

Όπως είπε, εδώ και αρκετές βδομάδες στο κόμμα προετοιμάζονται για τα κομματικά τους ψηφοδέλτια για τις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη ότι τον πρώτο και καθοριστικό λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες.

«Δεν περιμένουμε κανέναν μα κανέναν να αποφασίσει τι θα αποφασίσει» είπε δείχνοντας προς την κατεύθυνση «κάποιον κομμάτων» που θεωρούν «ότι είναι σε ισχυρή θέση και πρέπει δήθεν να την εκμεταλλευτούν». Λίγη μετριοπάθεια δεν βλάπτει, κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα