Διπλωματικές διεργασίες Ρωσίας με Γερμανία και ΗΠΑ

Να σταματήσει τα γεωπολιτικά παιχνίδια, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνάντηση που είχε με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών ο κος Λαβρόφ παρότρυνε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενωθεί με τη Ρωσία στη μάχη κατά των τρομοκρατών.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: "Ελπίζω πραγματικά ότι οι Ευρωπαίοι θα βάλουν στην άκρη τα γεωπολιτικά παιχνίδια και θα ενωθούν (με τη Ρωσία) ώστε να μην επιτρέψουν στους τρομοκράτες να πάρουν τον έλεγχο της

κοινής μας ηπείρου".

Από την πλευρά του, ο Γερμανός ΥΠΕΞ δήλωσε, ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη συριακή σύγκρουση και κάλεσε τα μέρη να μην καθυστερούν τις διαπραγματεύσεις.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί το απόγευμα και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, ο οποίος αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε τις χθεσινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και σημείωσε ότι οι επιθέσεις αυτές "δείχνουν για άλλη μια φορά πως η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα και απειλεί τους πληθυσμούς όλου του κόσμου". "Η μάχη εναντίον του κακού απαιτεί την πιο δραστήρια διεθνή συνεργασία", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα