Διώκεται ποινικά ο Δρ Σταύρος Σταύρου - Τι απαντά ο ίδιος

Ποινική υπόθεση με την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας, αντιμετωπίζει ο γενικός χειρούργος δρ Σταύρος Σταύρου, τέως πρόεδρος της Συντεχνίας των κυβερνητικών γιατρών, ο οποίος αφυπηρέτησε από το δημόσιο.

Σύμφωνα με την «Αλήθεια», η υπόθεση αφορά τον θάνατο του 61χρονου τότε Ιωάννη Γεωργιάδη από τη Λευκωσία, στις 14 Σεπτεμβρίου του 2010 στο Γ.Ν. Λευκωσίας.

Ο εκλιπών, πατέρας δύο παιδιών, που εργαζόταν στο Υπουργείο Άμυνας ως τεχνικός, είχε υποβληθεί στις 17 Αυγούστου του 2010 από τον δρ Σταύρου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σε λαπαροσκοπική βιοψία οπισθοπεριτοναϊκού λεμφαδένα,

η οποία μετατράπηκε σε ανοιχτή επέμβαση και στα πλαίσια της οποίας αφαιρέθηκε μέρος τους παγκρέατος, πυλωρού και δωδεκαδακτύλου και διενεργήθηκε γαστροεντεροαναστόμωση.

Αιτία θανάτου, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, που επικαλείται το πόρισμα της θανατικής ανάκρισης, ήταν «αιμορραγικό σοκ από μαζική αιμορραγία του πεπτικού συστήματος». Η θανατική ανακριτής Ν. Μαθηκολώνη, στο πόρισμα αναφέρει ότι, με βάση το μαρτυρικό υλικό, «υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανόν να υπάρχουν ευθύνες τρίτων προσώπων για τον θάνατο του αποβιώσαντος».

Σε επικοινωνία που είχε το Sigmalive με τον δρ. Σταύρου Σταύρου, μάς ανέφερε ότι είναι άξιο απορίας πώς στοιχεία του φακέλου της ποινικής υπόθεσης βρέθηκαν στα χέρια ατόμων που τα δημοσιοποίησαν. Δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι άλλο για την υπόθεση και τους χειρισμούς κάνει ο δικηγόρος του.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του κυρίου Σταύρου στο Sigmalive, πριν την ποινική υπόθεση, υπήρχε στο δικαστήριο και εκδικάζεται για 8-9 χρόνια αστική υπόθεση και προσθέτουν ότι όταν κάποιος είναι δημόσιος υπάλληλος, η μήνυση γίνεται κατά του κράτους και υπάρχει η πιθανότητα για αποζημίωση για δημιουργία προηγούμενου.

Η ποινική υπόθεση θα εκδικαστεί από το επαρχιακό δικαστήριο της Λευκωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα