Δημοσκόπηση:Οι Τούρκοι φταίνε για το ναυάγιο στο Μον Πελεράν

Στην τουρκική πλευρά αποδίδεται το φταίξιμο για την αρνητική έκβαση των συνομιλιών στην Ελβετία, από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και παρουσιάστηκε στις «Τομές στα Γεγονότα» του «Σίγμα», το 70% θεωρούν πως ευθύνεται η Τουρκία για το διαπραγματευτικό ναυάγιο, ενώ ποσοστό 23% αποδίδουν το φταίξιμο στην τ/κ πλευρά. Το 93% των πολιτών πιστεύουν, επίσης, ότι η επιρροή της Τουρκίας στις συνομιλίες ήταν αρνητική. Πολύ διαφορετική είναι

η εικόνα που αποκόμισαν για την Ελλάδα, καθώς σχεδόν οι μισοί θεωρούν πως η στάση της δεν επηρέασε καθόλου τις συνομιλίες και 38% πιστεύουν ότι τις επηρέασε με θετικό τρόπο.

Οι πολίτες εκτιμούν ότι απομακρυνθήκαμε, πλέον, από τον στόχο της λύσης εντός του 2016, ενώ η εντύπωση που διαμόρφωσαν τρεις στους πέντε είναι πως η υπό διαπραγμάτευση λύση θα είναι χειρότερη από το σχέδιο Ανάν. Με θετικό τρόπο αντιμετωπίζουν, πάντως, στην πλειοψηφία τους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς αυξήθηκε η εμπιστοσύνη ως προς τους χειρισμούς του στο Κυπριακό μετά το Μον Πελεράν ΙΙ.

Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση στην «Σημερινή» του Σαββάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα