Δήμος Λευκωσίας: Το κράτος παραβιάζει το τοπικό σχέδιο

Για παραβίαση του Τοπικού Σχεδίου του Δήμου Λευκωσίας από το ίδιο το κράτος κάνει λόγο ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, με αφορμή την μετακίνηση των κρατικών κτηρίων εκτός του Δήμου.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, είπε ότι έλαβε παράπονο από δημότη σε σχέση με την επικείμενη μετακίνηση του Υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο αξιολογεί και κτίρια εκτός του Δήμου Λευκωσίας. Η εν λόγω επιστολή, πρόσθεσε, στάληκε και στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι αρμόδιο για την για τα τοπικά σχέδια.

«Η δική μας θέση είναι πολύ απλή. Θεωρούμε ότι όταν υπάρχουν πολιτικές και κανονισμοί αυτοί θα πρέπει να ακολουθούνται από όλους. Και τους πολίτες αλλά και το κράτος. Δεν γίνεται να «καταργούνται» αυτοί οι κανονισμοί λόγω της οικονομικής κρίσης. Η διαχείριση της οικονομικής κρίσης χρειάζεται θυσίες και πειθαρχία αλλά από όλους και όχι μόνο από τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση , όπως και σε άλλες περιπτώσεις άλλων Υπουργείων και ημικρατικών οργανισμών όπως για παράδειγμα τα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας και του ΚΟΤ, πρόσθεσε, μιλάμε για ξεκάθαρη παραβίαση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό, του οποίου αρμοδιότητα είναι η σύνταξη του Τοπικού Σχεδίου, να επιληφθεί του θέματος.

Τέλος είπε ότι το αστικό εμπορικό κέντρο έχει δεχθεί το ισχυρό πλήγμα το τελευταίο διάστημα, προσθέτοντας ότι η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο τα τελευταία δύο χρόνια, επιτάχυνε τις προϋπάρχουσες φυγόκεντρες τάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα