Δημητριάδης: Υπερβολές στις ανακοινώσεις κομμάτων για Λιμάνι

Υπερβολή ο ισχυρισμός ότι με την εμπορικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού προκλήθηκε χάος, αναφέρει σε απάντησή του στις ανακοινώσεις κομμάτων, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Λιμάνι, μετά την ανάληψη των εμπορικών του δραστηριοτήτων από τους νέους διαχειριστές, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει ότι σε μια τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση, όπως η εμπορικοποίηση του Λιμένα Λεμεσού, θα ήταν λογικό και αναμενόμενο να παρουσιαστούν κάποια λειτουργικά προβλήματα και είχε

ζητηθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπισή τους.

Σημειώνει ότι “η εξυπηρέτηση των εμπορευόμενων στο Λιμάνι Λεμεσού παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση βάσει συγκεκριμένων στοιχείων”.

“Οι νέες διαδικασίες, που έχουν εισαχθεί, αφομοιώνονται με γοργούς ρυθμούς και είναι θέμα χρόνου να φθάσει το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στα επιθυμητά επίπεδα εξυπηρέτησης. Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός ότι με την εμπορικοποίηση του Λιμένα προκλήθηκε χάος, αποτελεί υπερβολή”, αναφέρει το Υπουργείο Μεταφορών.

Όπως προσθέτει, παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι έτοιμο να συμβάλει, σε συνεργασία με τους νέους διαχειριστές, στην επίλυση των όποιων προβλημάτων συνεχίζουν να υφίστανται.

Εξάλλου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα έχει αύριο συνάντηση με την ΠΟΒΕΚ, το Σύνδεσμο Εκτελωνιστών Κύπρου και τον Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων, στο πλαίσιο της οποίας θα τεθούν επί τάπητος όλα τα σημαντικά ζητήματα, προκειμένου να δοθούν κοινά αποδεκτές λύσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, “η μεγάλη πλειοψηφία των τελών είναι ρυθμιζόμενα και είχαν δοθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους τον Ιανουάριο του 2016 και όλοι είχαν εκφράσει την ικανοποίησή τους”.

“Για τα μη ρυθμιζόμενα τέλη, όπως επισημάναμε ξανά, υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης εκεί που χρειάζεται”, καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα