Δημητριάδης: Ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει στη φουρτούνα

«Δεν παραδίδω την ασπίδα, ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει στη φουρτούνα», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, σχολιάζοντας τις πιέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση για παραίτηση, με φόντο τις εξελίξεις στο Λιμάνι Λεμεσού.

Ερωτηθείς από το SIGMA για την κριτική που του ασκείται από την αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά το Λιμάνι Λεμεσού, ο κ. Δημητριάδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πλοίο στη φουρτούνα!

Ο κ. Δημητριάδης προέβη στις εν λόγω

δηλώσεις μετά από τη σημερινή συνάντηση του με τους Συνδέσμους Ταξί και την ΠΟΒΕΚ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Δημητριάδης, αφού είπε ότι ήταν εποικοδομητική, ανέφερε ότι συζήτησαν τρία βασικά θέματα που απασχολούν τους οδηγούς ταξί.

Το πρώτο θέμα, σημείωσε, είναι η απόσυρση αδειών ταξί.

«Έχουμε αποφασίσει να συσταθεί μία Επιτροπή για να δει δει το θέμα. Τους έχω πει ότι η πάγια αρχή, είναι ότι δεν μπορούν να αποσύρονται άδειες ταξί και μετά να δίνονται άδειες ταξί χωρίς οποιοδήποτε αντίτιμο, δηλαδή αν αποσύρονται με κάποιο αντίτιμο, θα πρέπει και οι νέες άδειες να έχουν κάποιο αντίτιμο, έτσι ώστε να μην μπορεί από τη μια η πολιτεία να αποζημιώνει κάποιους οδηγούς ταξί και από την άλλη να ανταμείβει κάποιους άλλους πολίτες, με το να τους δίνει δωρεάν άδειες ταξί», πρόσθεσε.

Όπως είπε, το δεύτερο θέμα που συζήτησαν, ήταν το θέμα της πειρατείας και συμφώνησαν κάποια συγκεκριμένα μέτρα. Σημείωσε ότι θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση, που θα κάνει η Αστυνομία με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και τους Συνδέσμους, ώστε να δουν και από πλευράς της Αστυνομίας τι μέτρα μπορούν να παρθούν.

Το θέμα αυτό, συνέχισε, είναι ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ τους οδηγούς ταξί και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει κάποιες εκστρατείες μέσα στον Φεβρουάριο.

«Συμφωνήσαμε να είναι πιο συχνές αυτές οι εκστρατείες, ειδικά στα αεροδρόμια, όπου εκεί παρατηρείται αυξημένη παρανομία. Η παρανομία είναι να πηγαίνει κάποιος χωρίς να έχει άδεια για όχημα δημοσίας χρήσης και να παραλαμβάνει επιβάτες, για παράδειγμα, από το αεροδρόμιο και να τους παίρνει στον προορισμό τους με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Υπάρχουν αρκετά τέτοια φαινόμενα. Δεν είναι μόνο φαινόμενο κυπριακό, είναι φαινόμενο διεθνές», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι είναι και θέμα ασφάλειας.

«Δεν ξέρεις ποιος τους παίρνει, πού θα τους πάρει, πού θα τους αφήσει. Νομίζω ότι και για μας που κάναμε στο εξωτερικό, θυμόμαστε ότι σε πολλές χώρες υπάρχουν παράνομα ταξί», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν μπορεί εύκολα κάποιος να αντιληφθεί ένα παράνομο ταξί, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι είναι πολύ εύκολο.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η πινακίδα «Τ» πάνω στο ταξί, σημαίνει ότι είναι παράνομο. Ίσως θα πρέπει να δούμε και το θέμα να τοποθετηθούν κάποιες προειδοποιητικές πινακίδες ότι δεν δικαιούνται να κάνουν μεταφορές κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν σήμανση στο αυτοκίνητο τους», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε, επίσης, ότι το τρίτο θέμα που τους απασχολεί και το έχουν συζητήσει, είναι το θέμα με τις πιάτσες.

«Αυτό είναι ένα πονεμένο θέμα και έχουμε συμφωνήσει να μιλήσουμε μαζί με τον Δήμαρχο Λευκωσίας και να δούμε πού μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις για πιάτσες, βάσει της διαμόρφωσης του χώρου εκεί στην πλατεία», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν οι Σύνδεσμοι Ταξί έμειναν ικανοποιημένοι, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη και δεν είναι θέμα οποιωνδήποτε απεργιακών μέτρων.

Όσον αφορά στο ζήτημα των καυσίμων, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι δεν ήταν στην ατζέντα και αυτό είναι θέμα που αφορά το Υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα