Δήμαρχος Π.Χρυσοχούς: Αναβάθμιζεται ο κατασκηνωτικός χώρος

Σημαντικές αναβαθμίσεις στον κατασκηνωτικό χώρο προβλέπει ο σχεδιασμός του έργου της αναβάθμισης και το Master Plan, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Άγγελο Γεωργίου Οδυσσέως.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Οδυσσέως ανέφερε πως οι αναβαθμίσεις αφορούν τα σημερινά κτίρια του χώρου υποδοχής, το κέντρο αναψυχής, τους χώρους υγιεινής, τα ντους, τη δημιουργία με ειδικό υλικό δρόμων, την αναβάθμιση των υπηρεσιών, όπως η παροχή νερού και η ηλεκτροδότηση του χώρου, και τον καθορισμό

των περιοχών που θα φιλοξενούν τα τροχόσπιτα.

Οι αναβαθμίσεις αφορούν επίσης τους χώρους των αντισκήνων, τη δημιουργία παιχνιδούπολης, τη διαμόρφωση λίμνης για να επιλυθεί και το πρόβλημα των νερών που αναβλύζουν από την πηγή, την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του πρασίνου και μία σειρά άλλες εργασίες που θα εξωραΐσουν, θα αναβαθμίσουν και θα καταστήσουν τον κατασκηνωτικό χώρο πιο ποιοτικό και πιο ελκυστικό.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το κόστος υπολογίζεται στο 1.5 εκατομμύρια ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα χρονοδιαγράμματα, είπε πως δεν είναι εφικτό να προσδιοριστούν επακριβώς, ωστόσο επιθυμία της Τοπικής Αρχής είναι η αναβάθμιση να γίνει άμεσα, ή όσο το δυνατόν πιο σύντομα και εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε σχετική ερώτηση για τη σημερινή κατάσταση του χώρου, ο κ. Οδυσσέως είπε πως ο κατασκηνωτικός χώρος διαθέτει σήμερα χώρο υποδοχής, χώρους υγιεινής και ντους, κέντρο αναψυχής και άλλες εγκαταστάσεις για εξυπηρέτηση όλων όσοι επιλέγουν αυτό το χώρο για τις διακοπές τους, οι οποίες χρειάζονται ανακαίνιση, ανανέωση και εμπλουτισμό.

Κάθε χρόνο γίνεται καθαρισμός του χώρου και μικροβελτιώσεις, κυρίως όσον αφορά θέματα υγείας, ασφάλειας και καθαριότητας του χώρου. Οι ουσιαστικές όμως βελτιώσεις θα γίνουν με την υλοποίηση των κατασκευαστικών σχεδίων, που ελπίζουμε να ξεκινήσουν σύντομα, πρόσθεσε.

Ο κ. Οδυσσέως ανέφερε πως παρά τα όποια προβλήματα, ο κατασκηνωτικός χώρος Πόλης Χρυσοχούς εξακολουθεί να είναι ένας αγαπημένος χώρος τόσο για ξένους όσο και για ντόπιους περιηγητές.

Πρόσθεσε πως η Τοπική Αρχή καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης του έργου της αναβάθμισης και να ξεπεραστούν κάποια μικρά προβλήματα που παραμένουν.

Συγκεκριμένα ο κ. Οδυσσέως ανέφερε “η αδειοδότηση του έργου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για εξασφάλιση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών του Master Plan, που έχει ετοιμαστεί σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, το Τμήμα Δασών και το Δήμο, ο οποίος θα αναλάβει και τη διαχείριση του χώρου”.

Παράλληλα, είπε, ο Δήμος καταβάλλει προσπάθειες για συγχρηματοδότηση του έργου από ευρωπαϊκά προγράμματα, κυρίως από το Life+ και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, σε περίπτωση που δεν κριθούν ικανοποιητικές οι προτάσεις που θα υποβληθούν για στρατηγικό επενδυτή.

Ερωτηθείς για τα οφέλη από την Τοπική Αρχή από την υλοποίηση του έργου, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως θα είναι άμεσα και πολλαπλά, καθώς ο κατασκηνωτικός χώρος διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς.

Ο κατασκηνωτικός χώρος, συνέχισε, έχει εξελιχθεί σε ένα αγαπημένο προορισμό, φιλοξενώντας τόσο ντόπιους, όσο και ξένους επισκέπτες και ειδικά άτομα που αγαπούν το περιβάλλον και την ηρεμία στις διακοπές τους.

“Είναι ένας από τους πλέον χαρισματικούς κατασκηνωτικούς τόπους, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη που, με σωστή διαμόρφωση, μπορεί να συνεχίσει και να αναβαθμίσει το σημαντικό του ρόλο σε ό,τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος”, συμπλήρωσε.

Σημείωσε παράλληλα ότι τέτοιες αναπτύξεις, εκτός από τα πολλαπλά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη, δημιουργούν πρόσθετες θέσεις εργασίας, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει σήμερα ο τόπος μας, περιορίζοντας και το οξύ πρόβλημα ανεργίας που στη δική μας περιοχή είναι ακόμη πιο έντονο.

Ο κ. Οδυσσέως είπε πως στόχος του Δήμου είναι να προσελκύσουμε στοχευμένα κατασκηνωτικό τουρισμό, να επιτευχθεί η προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας της περιοχής, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε κλάδους συναφείς και υποστηρικτικούς προς τη χρήση του κατασκηνωτικού χώρου, αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Επιπρόσθετα, σημείωσε, αναμένεται με την αναβάθμιση του κατασκηνωτικού χώρου να αντιμετωπιστεί η αστυφιλία, να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή, οι τοπικές επιχειρήσεις να αυξήσουν τα έσοδα τους, να προστατευθεί το περιβάλλον μέσω δημιουργίας στεγανών δεξαμενών αποβλήτων, και να προστατευθεί η βιοποικιλότητα με τη μείωση της σκόνης που δημιουργεί η μετακίνηση οχημάτων.

Κατασκηνωτές που μίλησαν στο ΚΥΠΕ για τις διακοπές τους στο κατασκηνωτικό χώρο, ανάμεσά τους και οικογένειες Ουκρανών αλλά και Ελλήνων, αναφέρθηκαν στο όμορφο περιβάλλον, την πεντακάθαρη θάλασσα και την ηρεμία που προσφέρει ο χώρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα