Δήμαρχος Λεμεσού: Προτεραιότητα η ενασχόληση δημοτών με τον αθλητισμό

Ο Δήμος Λεμεσού έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητες του τη διεύρυνση της ενασχόλησης των δημοτών με τον αθλητισμό και για τον λόγο αυτό επενδύει σε μεγάλα και μικρά έργα αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών της πόλης, ανέφερε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, σε διάσκεψη Τύπου για το 1ο Limassol Beach Sport Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου, όπου και θα εγκαινιαστεί το Δημοτικό Κέντρο Αθλημάτων Παραλίας.

Σε

χαιρετισμό του, στην παρουσία του Προέδρου του ΚΟΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο κ. Νικολαΐδης κάλεσε το κοινό να συμμετάσχει δυναμικά στο μεγαλύτερο καλοκαιρινό αθλητικό πάρτι, που θα προσφέρει δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του τόπου, των ΟΠΑΠ Λεμεσίων.

Το Δημοτικό Κέντρο Αθλημάτων Παραλίας, που θα φιλοξενήσει το 1ο Limassol Beach Sport Festival, πρόσθεσε, είναι ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 400 χιλιάδες ευρώ, από τις οποίες οι 122,000 καταβλήθηκαν από τον ΚΟΑ, τον οποίον και ευχαρίστησε.

Συγκεκριμένα, διαθέτει τρία γήπεδα beach volley και beach tennis, τα οποία θα μπορούν να μετατραπούν σε ένα γήπεδο beach soccer, ενώ όπως σημείωσε ο Δήμαρχος «αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο και τεχνολογικά άρτιο υπάρχει στον τομέα αυτό».

Η πόλη, συνέχισε, αποκτά σημαντικές υποδομές που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους δημότες κατά κύριο λόγο, αλλά και από οργανωμένα σύνολα, ενώ οι υποδομές αυτές θα μπορούν να φιλοξενήσουν διεθνείς διοργανώσεις στα τρία αθλήματα παραλίας.

Λέγοντας πως αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Δήμου η διεύρυνση της ενασχόλησης των δημοτών με θέματα αθλητισμού, ο Νίκος Νικολαΐδης υπενθύμισε ότι την τελευταία πενταετία προωθήθηκε μια σειρά από μεγάλα και μικρά έργα με στόχο την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης, όπως το γήπεδο του ΑΕΤΟΥ, η πρώτη φάση αναβάθμισης του ΓΣΟ και ο πολυχώρος και το γήπεδο μπάσκετ στην Αγία Φύλα.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, προγραμματίζεται η δημιουργία δυο πάρκων skate board, σε Άγιο Νικόλαο και Ζακάκι και η δημιουργία κέντρου τοξοβολίας, στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου «Σπύρος Κυπριανού».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης εξέφρασε την περηφάνια που ο Οργανισμός συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία τέτοιων υποδομών, χαρακτηρίζοντας ως μέρα γιορτής κάθε φορά που εγκαινιάζεται ένας νέος χώρος άθλησης.

«Στον ΚΟΑ θεωρούμε καθήκον μας την βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της χώρας και άλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος μας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός έχει χρέος να συμβάλει στην αναβάθμιση αυτή με τη βοήθεια και τη στήριξη της Πολιτείας.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Δημοτικό Κέντρο Αθλημάτων Παραλίας, θα αποτελέσει σημείο αναφορά για την πόλη, για την νεολαία και για όλους όσοι αναζητούν χώρους ενεργητικής απασχόλησης, υγιούς ψυχαγωγίας και εκγύμνασης.

Σημείωσε ακόμη ότι η συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού είναι διαχρονική και σταθερή και ευχαρίστησε το Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού για την αγαστή σχέση, στις προσπάθειες για πρόοδο και ανάπτυξη του κυπριακού αθλητισμού.

Εξάλλου, σε χαιρετισμό του ο επικεφαλής του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου Λεμεσού, Λοΐζος Μαυρουδής, ανέφερε πως κάτι που έλειπε από μια παραθαλάσσια και αθλητική πόλη όπως η Λεμεσός, ήταν τα σύγχρονα γήπεδα αθλημάτων παραλίας, τα οποία εγκαινιάζονται το ερχόμενο Σάββατο.

«Αυτός είναι και ο λόγος που φέτος, το 3ο Limassol Sport Festival μετατρέπεται στο 1ο Limassol Beach Sport Festival , δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό της Λεμεσού και ιδιαίτερα τα παιδιά, να γνωρίζσουν και να εξοικειωθούν με τη θάλασσα και όχι μόνο», πρόσθεσε.

Το 1ο Limassol Beach Sport Festival θα περιλαμβάνει αθλήματα όπως ιστιοπλοΐα, κανό/καγιάκ, κωπηλασία, dragon boat, SUP, κολύμβηση, υδατοσφαίριση, beach volley, beach tennis, beach soccer και survivor, ενώ θα διεξαχθεί και το 1ο Παγκύπριο τουρνουά beach volley «Μιχάλης Κρασιάς».

Τα εγκαίνια του Δημοτικού Κέντρου Αθλημάτων Παραλίας, θα τελέσει ο Πρόεδρος του ΚΟΑ με τον Δήμαρχο Λεμεσού, στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, ενώ θα ακολουθήσει αγώνας beach volley μεταξύ των εθνικών ομάδων Κύπρου και Ελλάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ  

Keywords
Τυχαία Θέματα