ΔΗΚΟ: Ψευδείς οι αναφορές Β. Παπαδόπουλου - Πώς απαντά

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα το ΔΗΚΟ, μετά τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, για το θέμα της ενημέρωσης ή όχι των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό.

Σε γραπτή του ανακοίνωση, το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι η χθεσινή ανακοίνωση του κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου ότι δήθεν, «η μόνη ηγεσία που δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενημέρωση από την Γραμματεία

του Εθνικού Συμβουλίου και τον Διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς επί των ε/κ προτάσεων», είναι καθόλα ψευδής και παραπλανητική.

Όπως υποστηρίζει το ΔΗΚΟ, η πληροφόρηση που έχει, είναι πως τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν λάβει ενημέρωση είτε από τον κ. Μαυρογιάννη είτε από οποιοδήποτε άλλο, για τις πρόσφατες συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει η ε/κ πλευράς.

Επιπλέον προσθέτεται ότι ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος παραγνωρίζει ότι το ΔΗΚΟ είχε ζητήσει στο Εθνικό Συμβούλιο ως θέση αρχής, να δοθούν αντίγραφα όλων των σχετικών εγγράφων και των προτάσεων της δικής μας πλευράς, στους πολιτικούς Αρχηγούς για να μπορέσει να γίνει μια σωστή και ενδελεχής μελέτη του περιεχομένου τους.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, άσκησε το δικαίωμα που έχει και απέρριψε το αίτημά μας. Σπεύδουμε να σημειώσουμε ότι θέμα ασφάλειας και προφύλαξης αυτών των εγγράφων και προτάσεων δεν τίθεται αφού αυτά τα έγγραφα και προτάσεις έχουν ήδη δοθεί στην τουρκική πλευρά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η αλήθεια είναι μία και αδιαμφισβήτητη, απάντησε λίγο αργότερα εκ νέου ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι όλα τα κόμματα πλην της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, ζήτησαν και είχαν ενημέρωση από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, για τις προτάσεις και την πορεία των συνομιλιών, ή από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου για μελέτη των προτάσεων που κατέθεσε η δική μας πλευρά στο τραπέζι των συνομιλιών.

«Μάλιστα, κάποια των κομμάτων επέλεξαν να αξιοποιήσουν και τις δύο επιλογές και ορισμένα εξ αυτών για περισσότερες από μία φορά. Μόνο η ηγεσία του ΔΗΚΟ επέλεξε να μην αξιοποιήσει καμία από τις δύο επιλογές. Και αυτό δεν προκύπτει από κάποια ενημέρωση από τρίτους, αλλά από τα πραγματικά γεγονότα για τα οποία έχουμε ιδίαν γνώση τόσο από τον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς όσο και από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος επανέλαβε πως η πρόσκληση του Προέδρου προς τα κόμματα είναι ανοιχτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα