ΔΗΚΟ: Η πρωτοβουλία του ΠτΔ έφερε αποτέλεσμα

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την πραγματοποίηση της σημερινής κοινής συνάντησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του Ερσίν Τατάρ στο ανθρωπολογικό εργαστήρι της ΔΕΑ, αναφέροντας ότι η πρωτοβουλία του Νίκου Χριστοδουλίδη έφερε αποτέλεσμα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την πραγματοποίηση της σημερινής κοινής συνάντησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του Ερσίν Τατάρ στο ανθρωπολογικό εργαστήρι της ΔΕΑ.

Το αποτέλεσμα της σχετικής πρωτοβουλίας

που είχε αναλάβει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, έστειλε τα σωστά μηνύματα σε ότι αφορά τη διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων, ως ύψιστη ανθρωπιστική προτεραιότητα και ταυτόχρονα ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της ΚΔ και της ε/κ πλευράς ως προς την ετοιμότητα της για αναζωογόνηση της κινητικότητας στο κυπριακό.

Από τη σημερινή συνάντηση και τις δηλώσεις που ακολούθησαν, αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά ποιά κοινότητα ενεργεί και συμπεριφέρεται εποικοδομητικά και ποιά όχι.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζουμε την επιμονή Τατάρ στην απαράδεκτη τουρκική αξίωση για την αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας.

Ταυτόχρονα, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την στοχευμένη ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του Προέδρου Χριστοδουλίδη, για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση των ψηφισμάτων του Σ.Α., των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου και με ενεργότερο ρόλο της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα