Δικηγόρος Γκιώνη: Δεν επικοινώνησαν μαζί μας οι κυπριακές αρχές

Σύγχυση επικρατεί σε ότι αφορά την επικοινωνία του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη με τις αστυνομικές αρχές της Κύπρου σχετικά με τις αναφορές για κύκλωμα βιασμών που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και στο οποίο όπως ισχυρίστηκε εμπλέκεται και η Κύπρος.

Σε νέοτερες δηλώσεις του μέσω του δικηγόρου τουσε ελλαδικό μέσο,  ισχυρίζεται πως οι αστυνομικές αρχές της χώρας

μας δεν επικοινώνησαν μαζί του για να λάβουν οποιαδήποτε στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη: Δεν απαντά σε κλήσεις Αστυνομίας Κύπρου ο Γκιώνης- «Δε συμφωνώ με ισχυρισμούς»

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος του, Ηλία Γκιώνη,  Γεώργιος Ζήσης μίλησε στο iefimerida.gr σχετικά με τη μη ανταποκρισή του στις κλήσεις της Αστυνομίας Κύπρου και ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Το διαψεύδουμε. Δεν μας έχει καλέσει κανείς. Εξ όσων γνωρίζω δεν έχει επικοινωνήσει καμία από τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου ούτε με τον Ηλία Γκιώνη, ούτε με εμένα τον πληρεξούσιο δικηγόρο του».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ασυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι οι Αρχές στην Κύπρο προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον ακτιβιστή, Ηλία Γκιώνη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Για τα απειλιτικά μηνύματα που δέχεται: «Ασφαλώς και δέχεται απειλές ο Ηλίας Γκίωνης. Όχι μόνο υβριστικά σχόλια αλλά και απειλές για τη ζωή του. Ευτυχώς εμείς έχουμε κρατήσει όλο το απειλητικό υλικό, είτε στο mail, είτε στο facebook, είτε στο instagram και επιφυλασόμαστε να κινηθούμε αρμοδίως εντός των επομένων ημερών. Απειλές τόσο για τη ζωή του όσο και υβριστικά σχόλια. Από την πρώτη στιγμή και πριν κάνει οποιαδήποτε ενέργεια ζήτησε τη νομική μου συμβουλή. Σαφώς και τον προειδοποίησα για τους κινδύνους που διατρέχει και για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Τόσο σε νομικό επίπεδο για πιθανές μηνύσεις αλλά και για την σωματική του ακεραιότητα. Εκείνος ήταν αποφασισμένος να βγει και να πει την αλήθεια όπως κάνει πάντα. Οπότε δεν μπορούσα ούτε να τον αποτρέψω, ούτε να τον παροτρύνω», ανέφερε ο δικηγόρος του.

Διαβάστε ακόμη: Κύκλωμα βιασμών: Δεν στέλνει επιστολή ο Γκιώνης-«Παντού έχουν δικά τους άτομα»

Keywords
Τυχαία Θέματα