Δικαστήριο αξιώνει επιστροφή χρημάτων σε αγοραστή οχήματος

Η παρούσα υπόθεση είναι πρωτοφανής και πολύ σημαντική καθ' ότι τo Δικαστήριο, μετά από 8 χρόνια που παρήλθαν από την αγορά του αυτοκινήτου, διέταξε την επιστροφή του οχήματος στην αντιπροσωπεία και την επιστροφή στον αγοραστή των χρημάτων του με τόκο!

Ο Ενάγοντας με την αγωγή του αξίωσε διάταγμα επιστροφής του ποσού που κατέβαλε στην εταιρεία για την αγορά του αυτοκινήτου, λόγω μηχανικών προβλημάτων που αυτό παρουσίασε, όπως εκπομπή άσπρου καπνού από την εξάτμιση, μειωμένη απόδοση του κινητήρα

και πλήρης τερματισμός του κινητήρα.

Το Δικαστήριο έκρινε αξιόπιστο τον Ενάγοντα και προέβη στο εύρημα ότι παρά την πάροδο ενός και πλέον χρόνου μέχρι και την ημερομηνία που ο Ενάγοντας κατήγγειλε τη συμφωνία αγοράς του αυτοκινήτου, οι Εναγόμενοι δεν ήταν σε θέση να προσφέρουν μια τελική και ασφαλή διάγνωση και κατ’ επέκταση λύση στα προβλήματα που παρουσίαζε το αυτοκίνητο του, επιμένοντας να προχωρήσουν σε αλλαγή της μηχανής του αυτοκινήτου χωρίς να πιστεύουν οι ίδιοι ότι μια τέτοια ενέργεια ήταν αναγκαία.

Το δικαστήριο θεώρησε ότι το αυτοκίνητο που αγόρασε ο Ενάγοντας δεν είχε τη συνήθη ποιότητα που αναμενόταν βάσει και της περιγραφής και των προδιαγραφών του, χωρίς να έχει επίσης και τις ανάλογες επιδόσεις που περιγράφονταν και στο διαφημιστικό βιβλιαράκι.

Το Δικαστήριο κατέληξε ότι το όχημα που οι Εναγόμενοι πώλησαν στον Ενάγοντα, εν όψει των δυσλειτουργιών που είχε, δεν ήταν αξιόπιστο και κατάλληλο για τη χρήση που προοριζόταν.

Τέλος, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Ενάγοντας ορθά και δικαιολογημένα υπαναχώρησε και κατήγγειλε τη συμφωνία αγοράς του αυτοκίνητου και ως εκ τούτου διέταξε όπως επιστραφεί εις τον Ενάγοντα το ποσό που κατέβαλε στους Εναγόμενους για την αγορά του αυτοκινήτου πλέον νόμιμο τόκο από το 2009 που καταχωρήθηκε η αγωγή και όπως ο Ενάγοντας προχωρήσει σε παράδοση του οχήματος εις τους Εναγομένους.

Να σημειώσουμε ότι την υπόθεση από πλευράς Ενάγοντα τη χειρίστηκε ο δικηγόρος Αυγουστίνος Τσάρκατζιης από τη Δικηγορική Εταιρεία Χρίστος Πατσαλίδης Δ.Ε.Π.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα