Δικαστικά ζητήματα συζήτησε στη Ρωσία ομάδα του Ανώτατου

Διεξοδική συζήτηση επί σειράς δικαστικών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος διεξήχθη μεταξύ αντιπροσωπείας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσίας.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vyacheslav Lebedev έγινε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη χώρα, την περασμένη βδομάδα, αντιπροσωπεία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μύρωνα M. Νικολάτο και αποτελούμενη από τα Μέλη Λεωνίδα Παρπαρίνο, Μιχαλάκη Χριστοδούλου και Αντώνη Λιάτσο, σε ανταπόδοση επίσκεψης ρωσικής αντιπροσωπείας τον Φεβρουάριο

2017 στην Κύπρο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε άριστο κλίμα και υπήρξε ιδιαιτέρως παραγωγική, σημειώνεται σε ανακοίνωση που μεταδίδεται από το ΓΤΠ.

Συγκεκριμένα, υπήρξε αλληλοενημέρωση για το δικαστικό και νομικό σύστημα και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο δικαστικών Αρχών. Ακόμη, επιβεβαιώθηκε η προσήλωση των δύο χωρών στις αρχές που πρεσβεύει το Συμβούλιο της Ευρώπης, ήτοι η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δίκαιου και η ανάγκη για διασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας. Η κυπριακή πλευρά επαναβεβαίωσε το γεγονός ότι οι Ρώσοι πολίτες ως διάδικοι στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τυγχάνουν πλήρους σεβασμού και προστασίας και διασφαλίζεται πλήρως το δικαίωμα ίσης μεταχείρισης.

Πέρα από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η αντιπροσωπεία του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε επίσης σειρά επαφών και με άλλους ανώτερους αξιωματούχους του δικαστικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στη ρωσική πρωτεύουσα, η κυπριακή αντιπροσωπεία είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Λεωνίδα Μαρκίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα