Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες οδεύουν για πρώτη φορά από το 2008 να κλείσουν με απώλειες το Δεκέμβριο. Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στις ελληνικές εξελίξεις και τον ενεργειακό κλάδο.

Ειδικότερα, στις 15:26, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,06% στις 6.563 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,22% στις 9.806 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 1,11% στις 4.270 μονάδες.Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe

600 σημειώνει πτώση 0,74% στις 341,72 μονάδες.Το τελευταίο διάστημα το ζήτημα της πτώσης του πετρελαίου και οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις αγορές βρίσκεται στο επίκεντρο της επενδυτικής στρατηγικής. Σήμερα τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου του αργού καταγράφουν σημαντικές απώλειες της τάξεως του 1,4% κάτω από τα 53 δολάρια. Επίσης, ο κλάδος σημειώνει σημαντικές απώλειες, ασκώντας πιέσεις στους δείκτες. Η Royal Dutch Shell, η BG Group και η Tullow Oil χάνουν πάνω από 2%.Στον αντίποδα, η Next Plc σημειώνει κέρδη 3,3%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις την περίοδο 28 Οκτωβρίου - 24 Δεκεμβρίου, η οποία θεωρείται εορταστική, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,9%. Επίσης, οι συνολικές πωλήσεις του έτους διαμορφώνονται κατά 7,7% υψηλότερα σε σχέση με το περσινό δωδεκάμηνο.Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατώτερη των προσδοκιών ήταν η αύξηση που καταγράφηκε στον δείκτη τιμών κατοικιών της Βρετανίας τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, η Nationwide Building Society. Ο δείκτης τιμών κατοικιών ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Νοέμβριο έναντι αύξησης 0,3% τον Οκτώβριο.

Πηγή naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα