Διευρύνεται η λίστα δικαιούχων για σύνταξη χηρείας αντρών

Βάσει απόφασης του Υπουργικού θα καταβάλλεται σύνταξη χηρείας σε άνδρες των οποίων οι σύζυγοι τους απεβίωσαν από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης των δικαιούχων, ώστε να έχει αναδρομική ισχύ.

Εξάλλου, η Ζέτα Αιμιλιανίδου επανέλαβε τη θέση ότι δικαιούχοι επιδόματος και άδειας πατρότητας θα είναι όσοι έχουν συνάψει γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης.

Ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, η Υπουργός παρουσίασε και το σχέδιο παραχώρησης τιμητικού

επιδόματος σε δικαιούχους που πολέμησαν το 1974.

Σύμφωνα με την Υπουργό, αφορά 17,5 χιλιάδες άτομα και η ημερομηνία παραχώρησης του επιδόματος καθορίστηκε η 1η Ιανουαρίου του 2018.

Την ίδια ώρα, οι αιχμάλωτοι πολέμου του 1974 κατήγγειλαν στη Βουλή ότι η πολιτεία τους είχε για χρόνια γυρισμένη την πλάτη.

Από το 2008 οπόταν ψηφίστηκε σχετική νομοθεσία μέχρι και το 2012, όπως αναφέρουν, ήταν λήπτες δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η οποία αποκόπηκε το 2012 λόγω οικονομικής κρίσης για να επανέλθει το 2016.

Οι αιχμάλωτοι ζητούν κατ’ οίκον φροντίδα, με την Υπουργό Εργασίας να διαβεβαιώνει ότι το σχετικό σχέδιο βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ζητούν επίσης πλήρη σύνταξη στο 63ος έτος χωρίς αποκοπή του 12%.

Keywords
Τυχαία Θέματα