Διεκδικεί την ψήφο η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ

Ανακοινώθηκε και επισήμως η απόφαση για κάθοδος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της κίνησης ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τιο ψηφοδέλτιο το οποίο βρίσκεται υπό κατάρτιση, θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαρτίου.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ που ιδρύθηκε πέρσι τον Αύγουστο ως απάντηση στα μεγάλα κόμματα «τα οποία προσπάθησαν να φιμώσουν κάθε νέα φωνή και να αποτρέψουν

την είσοδο της στην βουλή με την αύξηση του εκλογικού μέτρου τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές».

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο Κυπριακό με την ετοιμασία στρατηγικού σχεδίου για επίλυση του «στη βάση του ενιαίου κράτους και μιας νέας πορείας, καθώς επίσης και στη διαφθορά με την δημιουργία της ιστοσελίδας diafania.org».

Στόχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η είσοδος στη Βουλή.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της όπως διεκδικήσει την ψήφο του Κυπριακού λαού στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Το ψηφοδέλτιο της ΠΝΟΗΣ ΛΑΟΥ θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Μαρτίου.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ ιδρύθηκε τον περασμένο Αύγουστο συναισθανόμενη την απογοήτευση και απαξίωση των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς, στα κόμματα και στους θεσμούς και την αποστασιοποίηση τους από την εκλογική διαδικασία.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ ξεκίνησε με ξεκάθαρο όραμα να καταστεί η Κύπρος κυρίαρχη και προηγμένη δημοκρατικά πολιτεία όπου όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι να απολαύουν των βασικών ελευθεριών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου σε συνθήκες ασφάλειας, οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ εισήλθε στο πολιτικό πεδίο με καθαρές θέσεις σε όλα τα ζωτικά θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας, ιδιαίτερα στο Κυπριακό, την διαφθορά, τους θεσμούς, την οικονομία, την παιδεία και την υγεία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Κυπριακό με την ετοιμασία στρατηγικού σχεδίου για επίλυση του στη βάση του ενιαίου κράτους και μιας νέας πορείας, καθώς επίσης και στη διαφθορά με την δημιουργία της ιστοσελίδας diafania.org στην οποία αναρτούνται στοιχεία, αναλύσεις και στατιστικές για σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς που ταλανίζουν την πατρίδα μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων συγκαλύπτεται ή παραμένει ανεξιχνίαστη για πολλά χρόνια.

Εξίσου καθαρές και καινοτόμες είναι οι καταστατικές πρόνοιες του κινήματος οι οποίες προβλέπουν την περιορισμένη διάρκεια ζωής για αποφυγή πελατειακής σχέσης με τους ψηφοφόρους, την πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά, την ετήσια εναλλαγή της ηγεσίας του και την απόλυτα εθελοντική εργασία των ιδρυτικών μελών του.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ έχει γίνει γνωστή ως «το κίνημα χωρίς πολιτικούς» αφού το καταστατικό της απαγορεύει την συμμετοχή προσώπων που κατείχαν στο παρελθόν πολιτειακά αξιώματα.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ προσδοκεί την ψήφο του λαού για είσοδό της στην Βουλή ώστε να ξεκινήσει την πορεία υλοποίησης του οράματός της. Ως γνωστό, τα μεγάλα κόμματα προσπάθησαν να φιμώσουν κάθε νέα φωνή και να αποτρέψουν την είσοδο της στην βουλή με την αύξηση του εκλογικού μέτρου τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές. Στο χέρι του λαού είναι να αποτρέψει την αντιδημοκρατική αυτή μεθόδευση και να μην χάψει το παραμύθι που σερβίρουν για δήθεν χαμένη ψήφο. Χαμένη ψήφος δεν υπάρχει. Χαμένη ψήφος θα είναι αυτή που δεν θα ρίχτει στην κάλπη για να ρίξει στα σκουπίδια της ιστορίας αυτούς που έφεραν τον τόπο σε αυτή την τραγική κατάσταση και να δώσει νέα προοπτική και ελπίδα στον λαό.

Μάθετε για μας από την ιστοσελίδα www.pnoilaou.org»

Keywords
Αναζητήσεις
pnoi laou
Τυχαία Θέματα