Διαβουλεύσεις για άρση της επ' αόριστον απεργίας των πλοηγών

Προσπάθεια για άρση της επ` αόριστον απεργίας των πλοηγών, μελών της ΣΥΑΛΚ-ΠΟΑΣ καταβάλλεται από το πρωί με τις συντεχνίες να αναμένουν επιστολή από τον Υπουργό Μεταφορών, ώστε να γίνουν διαβουλεύσεις με τους νέους διαχειριστές του λιμανιού, για να εξευρεθεί λύση στο θέμα διασφάλισης της εργοδότησης τους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΣΥΑΛΚ Δημήτρης Πάτσαλος, το πρωί έγιναν

κάποιες διαβουλεύσεις στο Υπουργείο και συμφωνήθηκε να σταλεί μια επιστολή από πλευράς του Υπουργού Μεταφορών "που να είναι στο πνεύμα αυτών που συμφωνήθηκαν, ώστε να υπάρξει συνάντηση μαζί με τους ανάδοχους των Θαλάσσιων Υπηρεσιών και να λήξει αυτή η ταλαιπωρία".

Τα απεργιακά μέτρα μπορούν να αρθούν άμεσα, υπέδειξε ο κ. Πάτσαλος "όταν μας αποστείλει αυτή η επιστολή σε εμάς και στους ανάδοχους, που να εξηγεί ότι οι δυο πλευρές πρέπει να δείξουν σύνεση και κατανόηση και ότι η όποια λύση θα πρέπει να είναι συμβατή με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και τους κανονισμούς της Αρχής Λιμένων, όπως ήταν και οι όροι παραχώρησης των θαλάσσιων υπηρεσιών".

Ο Πρόεδρος της ΣΥΑΛΚ σχολίασε εξάλλου το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε ο ίδιος στη συνάντηση, αλλά ο ΓΓ της συντεχνίας, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κίνηση από πλευράς Υπουργείου "που αναστάτωσε περισσότερο τους πλοηγούς, οι οποίοι θεωρούν ότι υπήρξε σκοπιμότητα στο να εγκλωβιστεί η συντεχνία¨.

Ωστόσο, συνέχισε, η συντεχνία και οι πλοηγοί αναμένουν να δουν κατά πόσο θα σταλεί η επιστολή και κατά πόσο αυτή θα ανταποκρίνεται στα όσα συμφωνήθηκαν, ώστε να αρχίσουν διαβουλεύσεις με τους νέους διαχειριστές του λιμανιού.

Ο κ. Πάτσαλος σημείωσε ακόμη ότι για την αποφυγή ταλαιπωρίας και με τη μεσολάβηση των Ναυτικών Πρακτόρων, κάποια πλοία που θα έμπαιναν σήμερα στο λιμάνι, εξυπηρετήθηκαν χθες, ωστόσο υπέδειξε "τα πλοία που αναμένονταν σήμερα το απόγευμα, δεν θα μπουν ούτε αύριο στο λιμάνι, γι αυτό πρέπει να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα".

Εξάλλου, ο λιμενάρχης Γιώργος Ππούρος, ο οποίος επίσης συμμετείχε το πρωί στη σύσκεψη, είπε πως σήμερα δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πλοίων και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αρθεί η απεργία, ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα