Διατροφή: Μύθοι που δεν σας επιτρέπουν να αδυνατίσετε

Παντού υπάρχουν μύθοι και στο θέμα της διατροφής οι μύθοι που προέρχονται από παρεξηγημένες ερμηνείες διατροφικών συμβουλών είναι πολλοί. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικούς και σας τους παρουσιάζουμε.

Περιορίστε τις θερμίδες από το φαγητό
Σίγουρα το σύνολο των θερμίδων παίζει ρόλο αλλά ακόμα πιο σημαντική είναι η προέλευσή τους. Αν οι ημερήσιες θερμίδες προέρχονται από μία σοκολάτα αντί για ένα μικρό πλήρες γεύμα, θα χάσετε βάρος αλλά δεν θα είναι λίπος. Ο οργανισμός, για να καλύψει

τις ανάγκες του, θ’ αρχίσει να καίει το μυϊκό ιστό του. Για να μειωθεί ο λιπώδης ιστός πρέπει η διατροφή να είναι ισορροπημένη ώστε να εξασφαλίζει υγιή λειτουργία και κατά συνέπεια καύσεις.

Πείτε όχι στο πρωινό και γλιτώστε θερμίδες
Ενώ γνωρίζετε τη διατροφική αξία του πρωινού όταν ξεκινάτε δίαιτα για κάποιο λόγο το αποφεύγετε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μετά να πεινάτε πολύ και να καταβροχθίζετε ο,τι βρείτε μπροστά σας.

Οι υδατάνθρακες παχαίνουν
Δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες κακοί. Τα κρουασάν, ας πούμε, είναι υδατάνθρακες. Το ίδιο όμως είναι και το μπρόκολο. Για να χάσετε βάρος επιλέγετε τους σωστούς: λαχανικά, φρούτα και φυτικές ίνες (δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια). Tip: Οι φυτικές ίνες είναι το μυστικό του αδυνατίσματος γιατί δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού (μένουν περισσότερη ώρα στο στομάχι), βοηθούν στο μεταβολισμό του λίπους και κρατούν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα για περισσότερο από δυο ώρες μετά την κατανάλωση τους.

Το βραδινό φαγητό παχαίνει
Καμία ώρα δεν είναι απαγορευτική για το φαγητό και ο μύθος ότι το βραδινό φαγητό είναι ευρέως διαδεδομένος. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η θερμιδική και θρεπτική αξία του βραδινού σας. Εάν κάνετε υγιεινές επιλογές όπως φρούτα, λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη μπορείτε να τρώτε όποια ώρα θέλετε.

ΠΗΓΗ: Zougla

Keywords
Τυχαία Θέματα