Διασφάλιση δικαιωμάτων τους ζητούν οι Κερυνειώτες από ΠτΔ

Διασφάλιση των δικαιωμάτων των Κερυνειωτών ζητούν από τον ΠτΔ η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Διασφάλιση του δικαιώματος της επιστροφής όλων των Κερυνειωτών στα σπίτια και τις περιουσίες τους, σε συνθήκες ασφάλειας, χωρίς εποίκους, χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς ξένες εγγυήσεις, ζητούν η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Κερύνειας.

Με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Δήμαρχος Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη και το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης πόλης εύχονται καλή επιτυχία στην προσπάθεια του Προέδρου για λύση

του Κυπριακού και του ζητούν να στηρίξει τις διαχρονικές θέσεις του Δήμου Κερύνειας.

Ειδικότερα, απαιτούν, όπως σημειώνεται στην επιστολή, σεβασμό στις αρχές της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κερυνειωτών, με βάση τον Καταστατικό Χάρτη των Ην. Εθνών, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και διασφάλιση του δικαιώματος της επιστροφής όλων των Κερυνειωτών στα σπίτια και τις περιουσίες τους, σε συνθήκες ασφάλειας, χωρίς εποίκους, χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς ξένες εγγυήσεις.

«Εμείς οι Κερυνειώτες δεν παραγράφουμε τα 3000 χρόνια ελληνικότητας του νησιού μας και δε συναινούμε σε άδικη λύση που θα παραβιάζει τα ανθρώπινα μας δικαιώματα», σημειώνεται στην επιστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα