Διαπιστευτήρια νέου Πρέσβη της Κύπρου στην Ουκρανία

Τα διαπιστευτήρια του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επέδωσε σήμερα ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στη χώρα Λούης Τηλεμάχου, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την τελετή των διαπιστευτηρίων, ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας διαβίβασε, εκ μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη, τους χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο Ποροσένκο μαζί με τις ευχές του για πρόοδο και ευημερία του λαού της Ουκρανίας. Ο κ. Τηλεμάχου εξέφρασε την

ικανοποίηση της Λευκωσίας για το εξαιρετικό επίπεδο των ουκρανο-κυπριακών σχέσεων, διαβεβαιώνοντας ότι, τόσο η Κυπριακή κυβέρνηση, όσο και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσουν να εργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνσή τους.

Στο πλαίσιο ξεχωριστής συνάντησης του κ. Τηλεμάχου με τον Πρόεδρο της χώρας, συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας, προς αμοιβαίο όφελος.

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της χώρας για τις τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τη σταθερή θέση αρχών της κυβέρνησης της Ουκρανίας έναντι της Κύπρου, υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού, ειδικά στην παρούσα φάση που η Ουκρανία βρίσκεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ ως μη μόνιμο μέλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα