Διαμέρισμα-κολαστήριο στον Στρόβολο εντόπισε η Αστυνομία

Στα ίχνη ακόμη ενός κυκλώματος εμπορίας προσώπων βρίσκεται η αστυνομία μετά τον εντοπισμό και τρίτου διαμερίσματος-κολαστηρίου στην πρωτεύουσα.

Μήνυμα από την πρεσβεία της Ρουμανίας για 30χρονη εγκυμονούσα η οποία νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, έθεσε σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες ακολουθώντας τη μαρτυρία της νεαρής, έφθασαν στα ίχνη ακόμη ενός κυκλώματος εμπορίας προσώπων.

Η μαρτυρία της νεαρής έκανε λόγο για διαμέρισμα στο Στρόβολο στο οποίο κρατούνταν όμηροι ακόμη δύο συμπατριώτισσες της ηλικίας 37 και 35 ετών,

οι οποίες μάλιστα είχαν ήδη συνάψει εικονικό γάμο με 2 άγνωστων στοιχείων πρόσωπα τα οποία αναζητούνται. Φθάνοντας στο ύποπτο διαμέρισμα η αστυνομία, εντόπισε έναν 21χρονο από την Μπαγκλαντές, μια 38χρονη από τη Ρουμανία, καθώς και ακόμη δύο γυναίκες 31 και 26 ετών από την Ινδία.

Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα εκτιμάται ότι κρατούσαν τις τρεις γυναίκες από τη Ρουμανία, παρά τη θέληση τους προκειμένου να συνάψουν εικονικούς γάμους έναντι αμοιβής.

Εναντίον των υπόπτων διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, εμπορία ενήλικων προσώπων, υποβοήθηση παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία, τέλεσης εικονικού γάμου, απαγωγής και τέλεσης εικονικού γάμου. Αδικήματα τα οποία όπως προκύπτει από τις έρευνες, διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Δεκέμβριο-Φεβρουάριο σε Ρουμανία και Κύπρο.

Οι ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας και εναντίον τους εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα