Διαμαρτυρία Συνδέσμου Γυμναστών για τη μικτή γύμναση

Την επιβολή της μικτής γύμνασης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής από το Υπ. Παιδείας, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Γυμναστών Κύπρου.

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Γυμναστών, αναφέρει ότι το Υπουργείο, καταστρατήγησε την υπουργική απόφαση επί του θέματος, ημερομηνίας 17/9/2002, στην οποία δηλώνεται ξεκάθαρα ότι η διαβεβαίωση του Υπουργού Παιδείας για ξεχωριστή κατά φύλο γύμναση μαθητών και μαθητριών και η αντίθεσή του στη μικτή γύμναση.

Ο Σύνδεσμος Γυμναστών Κύπρου ζητά από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης άμεση ανάκληση σχετικής περσινής εγκυκλίου και άμεση ανάκληση οδηγιών για μικτή γύμναση σε Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ ζητά παράλληλα από την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ να σταθεί επιτέλους στο ύψος της και να στηρίξει τα μέλη της στα δίκαια και σοβαρά αιτήματά της.

“Ζητούμε”, σημειώνει, “από τα μέλη μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα για λήψη μέτρων εάν η στάση του Υπουργείου δεν διαφοροποιηθεί εντός των ημερών”.

Ο Σύνδεσμος Γυμναστών Κύπρου καλεί τα μέλη του σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, στις 14.00, έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μαζί με τους Συνδέσμους Τεχνολόγων, Οικιακής Οικονομίας και Χημείας.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα