Διαμαρτυρία στα κατεχόμενα από γονείς και μαθητές

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες σε κυκλικό κόμβο της Κερύνειας γονείς και μαθητές των επτά δημοτικών σχολείων της πόλης σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους 83 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που λόγω του υπερπληθυσμού δεν μπορούν να γραφτούν και από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η εκδήλωση είχε κύριο σύνθημα «Να μην μείνει κανείς μαθητής χωρίς σχολείο» που είναι και η ονομασία της σχετικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί για το πρόβλημα

στην Κερύνεια. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε σε συνάντηση των εκπαιδευτικών συντεχνιών KTOS, KTOEOS και εκπροσώπων της πλατφόρμας με τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό», «υπουργό δημοσιονομικών» και μετά την παραίτηση του Οζντεμίρ Μπέροβα, εκτελούντα καθήκοντα και «υπουργού παιδείας», Σερντάρ Ντενκτάς.Οι 83 μαθητές θα διδάσκονται στις άδειες αίθουσας του δημοτικού σχολείου που ανήκει στο «αμερικανικό πανεπιστήμιο Κερύνειας».

Πρόκειται για μια προσωρινή λύση μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση νέου δημοτικού και να επεκταθεί ένα υφιστάμενο ανέφερε ο γγ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ σε δηλώσεις του κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας προσθέτοντας ότι πριν λίγες ημέρες το «υπουργικό συμβούλιο» αποφάσισε την παραχώρηση 6 στρεμμάτων γης για το νέο σχολείο και σύντομα θα γίνει η προκήρυξη προσφορών για το έργο.

Η εκπρόσωπος της πλατφόρμας «Να μην μείνει κανείς μαθητής χωρίς σχολείο», Νιχάν Γκιουλέργιουζ δήλωσε ότι ο πληθυσμός της Κερύνειας σήμερα φτάνει κοντά στις 100.000 και υπάρχει ανάγκη για νέα σχολεία. Τα τελευταία 43 χρόνια, πρόσθεσε, στην περιοχή έχουν χτιστεί ένα καινούργιο δημοτικό και ένα καινούργιο γυμνάσιο και ενώ σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές στις τάξεις θα έπρεπε ο μέσος όρος μαθητών να είναι 20 έως 24, στα σχολεία τη Κερύνειας οι τάξεις έχουν από 32 έως 42 μαθητές.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα