Διαμαρτυρία Λαρνακέων κατά της βιομηχανοποίησης της πόλης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Λάρνακα πορεία διαμαρτυρίας κατά της βιομηχανοποίησης της πόλης. Δεκάδες Λαρνακείς πορεύθηκαν διαμαρτυρόμενοι από την περιοχή του Κάστρου στις Φοινικούδες μέχρι και το λιμάνι της πόλης.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος των διοργανωτών της πορείας Γιώτα Δημητρίου, αφού αναφέρθηκε σε παρανομία στο λιμάνι με την καταπάτηση της σύμβασης Αρχους και άλλων κυπριακών νομοθεσιών, είπε ότι «απαιτούμε όπως η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων τεθεί πάνω από τα κέρδη των εταιρειών που έχουν εγκατασταθεί στην πόλη μας με βεβαρημένο διεθνώς παρελθόν».

«Δεν είμαστε

εναντίον των εργασιών εξόρυξης υδρογονανθράκων», πρόσθεσε, «απλά λέμε ότι αυτές οι εργασίες πρέπει να γίνονται μακριά από κατοικημένες περιοχές και δεν αναφερόμαστε στο λιμάνι αλλά και στα δυο εργοστάσια βαριάς βιομηχανίας στην περιοχή Κρασά».Στους στόχους της πορείας αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης. «Οι διαμαρτυρίες των Λαρνακέων», είπε, «πρέπει να δείχνουν τον δρόμο σ` αυτούς που διοικούν τη χώρα. Πρέπει να ξηλωθούν οι επικίνδυνες αυτές εγκαταστάσεις και από το λιμάνι της Λάρνακας και από τη Βιομηχανική περιοχή Αραδίππου».Στην πορεία πήρε μέρος και η βουλευτής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Σκεύη Κουκουμά. «Συνεχίζουν να λειτουργούν τα έργα στο λιμάνι», είπε «και φαίνεται ότι απρόσκοπτα, παρά τις υποσχέσεις συνεχίζουν την επέκταση και τη διαμόρφωση πλέον του λιμανιού ως ενός ενεργειακού λιμανιού και όχι ως το λιμάνι που μέχρι τώρα οραματιζόμαστε στη Λάρνακα, ότι θα αποτελούσε ένα κόμβο τουριστικής ανάπτυξης ολόκληρης της πόλης».ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα