Διαμαρτυρία ιδιοκτητών εστιατορίων Lady's Mile

Έφτασε η ώρα τα λόγια να γίνουν πράξεις, δηλώνουν οι εστιάτορες της παραλίας του Lady's Mile, στη Λεμεσό, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας, ζητώντας επίσπευση διαδικασιών και έργα που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες.

Οι διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας πανό με συνθήματα, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο δυτικό κυκλικό κόμβο του λιμανιού της Λεμεσού, αποκόπτοντας συμβολικά τη διέλευση οχημάτων, κάτι που αποτέλεσε αφορμή για διαπληκτισμό με μεταφορείς, οι οποίοι ανέμεναν να εισέλθουν στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων.

Το επεισόδιο έλαβε τέλος

με παρέμβαση παρευρισκομένων και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στο δρόμο που οδηγεί προς το Lady`s Mile, με τη συμμετοχή βουλευτών της Λεμεσού, εκπροσώπων κομμάτων και κοινοταρχών της περιοχής.

Ήδη, με χθεσινή τους επιστολή προς τους αρμοδίους και τις Βρετανικές Βάσεις, στα όρια των οποίων εμπίπτει η περιοχή, οι εστιάτορες αναφέρουν πως δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από τα δικαιώματα που έχει κάθε Κύπριος Ευρωπαίος επιχειρηματίας και συγκεκριμένα καταγράφεται η απουσία δρόμου, πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων, σηματοδοτήσεων, ηλεκτροδότησης, τηλεφωνικής σύνδεσης, ίντερνετ, δημόσιων αποχωρητηρίων, μπάνιων και αποδυτηρίων, αποχετευτικού ομβρίων υδάτων και η ανεπαρκής κάλυψη από ναυαγοσώστες.

Σε δηλώσεις του εκ μέρους των ιδιοκτητών εστιατορίων της παραλίας, ο Φίλιος Δημητριάδης ανέφερε πως αυτή αποτελεί την πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας και προειδοποίησε πως, αν δεν προωθηθούν τα έργα "που μας υποσχέθηκαν", θα ληφθούν πιο δυναμικά μέτρα αντίδρασης.

"Πληρώνουμε τους φόρους μας, πληρώνουμε τα πάντα όπως κάθε Κύπριος Ευρωπαίος πολίτης και όμως δεν δικαιούμαστε τίποτε από την ΕΕ και την κυπριακή Κυβέρνηση", συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο Κοινοτάρχης Τσερκέζ Τσιφλίκ, Ανδρέας Σταύρου, δήλωσε πως θα πρέπει το συντομότερο να γίνουν τα έργα αναβάθμισης της παραλίας, προς όφελος και του τουριστικού μας προϊόντος.

Εκ μέρους των βουλευτών της Λεμεσού, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Κυπριανού, ανέφερε πως είναι απαράδεκτο να μην έχει μετατραπεί η "μεγαλύτερη σε μήκος και ομορφότερη ίσως παραλία της Μέσης Ανατολής" σε μια οργανωμένη παραλία.

Το θέμα, συνέχισε, απασχόλησε τρεις φορές την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και ήδη έχει ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό σχέδιο που περιλαμβάνει σειρά έργων, ωστόσο, όπως ανέφερε, απομένει η έγκριση από τις ΒΒ και η εξεύρεση του αναγκαίου κονδυλίου.

"Θα ασκήσουμε την πολιτική πίεση προς το αρμόδιο Υπουργείο ώστε το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί κατά προτεραιότητα", είπε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας πως, εάν υπάρξει πράσινο φως και από τις Βρετανικές Βάσεις, η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα μπορούσε να εξασφαλιστεί εντός του 2018.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα