Διάλεξη για το ελληνικό αλφάβητο και τη γραφή από τον Καθηγητή Μπαμπινιώτη

Διάλεξη με θέμα «Το Ελληνικό Αλφάβητο-Γραφή-Ορθογραφία» έδωσε πρόσφατα στην Κύπρο ο καθηγητής Γλωσσολογίας και Πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ενώ προήδρευσε στον επαρχιακό διαγωνισμό ορθογραφίας, τον οποίο διοργάνωσε το Δημοτικό του του G C School of Careers σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φώτος Φωτιάδης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις σηματοδοτούν την

έναρξη των εορτασμών των 50 χρόνων λειτουργίας του σχολείου.

Ο κ. Μπαμπινιώτης επισκέφθηκε κατόπιν πρόσκλησης το σχολείο και συνομίλησε με μαθητές και προσωπικό, αναφέρεται. Ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας διεξάχθηκε το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πρόκειται για τον 1ο ετήσιο διαγωνισμό ορθογραφίας μεταξύ παιδιών Ε΄ και Στ΄ τάξης δημοτικού, στον οποίο φέτος έλαβαν μέρος 32 δημοτικά σχολεία από όλη την επαρχία Λευκωσίας.

Το βράδυ της Παρασκευής, 20 Ιανουαρίου, ο κ. Μπαμπινιώτης έδωσε διάλεξη  με θέμα «Το Ελληνικό Αλφάβητο-Γραφή-Ορθογραφία», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, καθηγητές και φίλοι του σχολείου. Το πρωί της ίδιας μέρας ο κ. Μπαμπινιώτης επισκέφτηκε το σχολείο μας και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές του Γυμνασίου/Λυκείου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Μπαμπινιώτης: Ο Γαλιλαίος η μεγαλύτερη ανακάλυψη, είναι το Ελληνικό Αλφάβητο

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διάλεξη, Καθηγητή Μπαμπινιώτη,dialexi, kathigiti babinioti