Διακεκριμένος Ομιλητής του ΙΕΕΕ ο Ιούλιος Γεωργίου

Τον ρόλο του Διακεκριμένου Ομιλητή για τη διετία 2016-2017 ανέθεσε το Διεθνές Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ( IEEE- Institute of Electrical and Electronic Engineers) στον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ιούλιο Γεωργίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, ο τίτλος του Διακεκριμένου Ομιλητή του ΙΕΕΕ δίδεται πολύ επιλεκτικά σε επιστήμονες με άρτια μεταδοτικότητα και με πλούσιο ερευνητικό έργο σε τομείς αιχμής, με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση της επιστημονικής κοινότητας και της σχετικής βιομηχανίας για τις τελευταίες εξελίξεις του τομέα.

Ο Ιούλιος Γεωργίου μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα στη Βραζιλία για να ενημερώσει την τοπική επιστημονική κοινότητα για την έρευνα του που σχετίζεται με τη «Βιοηλεκτρονική για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής». Μέχρι στιγμής, εντός του 2016, έχει λάβει προσκλήσεις για παρουσίαση της δουλειάς του στην Ινδία, στον Καναδά, στην Αργεντινή, στην Ελβετία και στην Ταϊβάν.

Η ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronics Engineers) είναι ένας μη - κερδοσκοπικός, τεχνολογικός, επαγγελματικός οργανισμός, που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1884 από μια ομάδα μηχανικών, με σκοπό την προώθηση της θεωρίας και των εφαρμογών της επιστήμης του Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού Μηχανικού.

Αυτή τη στιγμή είναι παγκοσμίως η μεγαλύτερη επαγγελματική κοινότητα μηχανικών, αφού περιλαμβάνει περισσότερα από 430.000 μέλη σε 150 χώρες του κόσμου, εκ των οποίων περίπου οι 53.000 είναι φοιτητές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα