Διαφορές ΥΠΟΙΚ - Συντεχνιών CYTA για τα εργασιακά

Τα εργασιακά της Cyta απασχόλησαν απογευματινή συνάντηση του υπουργού οικονομικών με τις συντεχνίες των εργαζομένων.

Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές των συντεχνιών των εργαζομένων στη Cyta με το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ.

Μιλώντας στο Σίγμα ο Αλέκος Τρυφωνίδης ανέφερε ότι οι διαφωνίες, όπως καταγράφηκαν στη σύσκεψη του προεδρικού, επί του νομοσχεδίου για τα εργασιακά εξακολουθούν να υφίστανται.

Οι διαφωνίες εστιάζονται σε τρείς

άξονες.

Οι συντεχνίες απαιτούν τα εξής:

Οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν τη μετάταξή τους δημόσια υπηρεσία να ενταχθούν στην οργανική της δομή, ώστε να έχουν καθήκοντα και ευθύνες.Η ένταξη των εργαζομένων που θα επιλέξουν να εργαστούν στη νέα εταιρεία ιδιωτικού δικαίου να μην γίνει βάση του νόμου περί τερματισμού της απασχόλησης. Θεωρούν ότι υπ' αυτές τις συνθήκες δίδεται το δικαίωμα στον ιδιώτη επενδυτή, όποτε αυτός το επιθυμεί, να τους διώξει στη δημόσια υπηρεσία.Οι συλλογικές συμβάσεις να υπογράφονται μεταξύ των συντεχνιών και του δημόσιου οργανισμού της ΑΤΗΚ.

Οι συντεχνίες διατύπωσαν εκ νέου στον υπουργό οικονομικών τη διαφωνία τους στην ιδιωτικοποίηση της Cyta.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, κάλεσαν το Χάρη Γεωργιάδη να αναθεωρήσει την απόφασή του και από κοινού με το συνδικαλιστικό κίνημα να προχωρήσει στον εξυγχρονισμό της Cyta διατηρώντας την υπό καθεστώς δημοσίου δικαίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι εκκρεμεί η συζήτηση στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής, του νομοσχεδίου για την ίδρυση της νέας Cyta.

Η έγκριση του νομοσχεδίου από τη Βουλή είναι στα προαπαιτούμενα της τρόϊκας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα