Διαφωνούν για την αποχή και τα μέτρα ΠΣΕΜ και Παιδοβουλή (VIDEO)

Σχεδόν σύσσωμος ο μαθητικός κόσμος βρέθηκε σήμερα, για δύο ώρες, έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας, διαμαρτυρόμενος για τις εξετάσεις τετραμήνων, ωστόσο η Παιδοβουλή διαφωνεί με την απόφαση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) να προχωρήσει σε αποχή και σε άλλα μέτρα.


Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο εκπρόσωπος της Παιδοβουλής, Μιχάλης Τσαγγαρίδης, είπε πως «η θέση της Παιδοβουλής είναι ότι οι αποχές και οποιεσδήποτε αντιδράσεις, από όπου και αν προκύπτουν, δεν είναι λύση

στα προβλήματα που διαπιστώνονται».

«Αυτή τη στιγμή χρειάζεται σοβαρότητα και μια εποικοδομητική στάση για να βελτιωθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εφαρμογή του θεσμού των τετραμηνών. Βεβαίως υπάρχουν προβλήματα και εμείς προειδοποιούσαμε. Αυτό είχαμε πει και όταν ήρθε ενώπιόν μας το πλαίσιο που είχε ετοιμαστεί ανάμεσα σε καθηγητές, γονείς και ΠΣΕΜ», εξήγησε ο κ. Τσαγγαρίδης.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να πάμε με ειλικρίνεια και διαφάνεια τον Γενάρη –όπου και θα γίνει η αξιολόγηση του θεσμού–,  να αξιολογηθούν τα προβλήματα και να λυθούν, είτε με τροποποίηση της νομοθεσίας είτε με διευκρινιστικές εγκυκλίους».

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, ο οποίος εξήγησε πως το πλαίσιο πρότασης στο οποίο αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Παιδοβουλής, έγινε στα πλαίσια του διαλόγου, «για να βάλουμε νερό στο κρασί μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν μια συμβιβαστική πρόταση η οποία προνοούσε και ξεκαθάριζε ότι δεν θα υπάρχει εξεταστική περίοδος. Δεν θα υπάρχουν εξετάσεις που ήταν και η θέση μας, αλλά θα υπήρχε ένα διαγώνισμα», εξήγησε.

Πάντως, η ΠΣΕΜ είναι έτοιμη να συνεδριάσει ώστε να πάρει πιο δυναμικά μέτρα, με τον πρόεδρό της να σημειώνει πως δεν αποκλείεται να αποφασίσουν αποχή κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εξετάσεων.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαφωνούν, ΠΣΕΜ, ΠαιδοβουλήVIDEO,diafonoun, psem, paidovouliVIDEO