Διαφωνία Νικόλα-Κουλία: «Οι τράπεζες μετατράπηκαν σε δυνάστες του λαού»

Διαφωνία προέκυψε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Νικόλα Παπαδόπουλου και του Ζαχαρία Κουλία, κατά τη συζήτηση του ζητήματος των εκποιήσεων.

Ο κ. Κουλίας στην τοποθέτηση του θέλησε να σχολιάσει τις αναφορές του Νικόλα Παπαδόπουλου για υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας στα χρόνια της κρίσης και τις αναφορές του στο κούρεμα του 2013.

Διαβάστε ακόμη: Εκποιήσεις: Αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος για το ειδικό δικαστήριο (VID)

Αρχικά

ο κ. Κουλίας ανέφερε ότι «σήμερα δεν είμαστε ούτε στο 2013 ούτε στο 2018. Μέχρι σήμερα έχουμε πάρει 100 αναβαθμίσεις και είμαστε στο 2023. Σήμερα ο πολίτης αιτείται ίση ευκαιρία να παρουσιαστεί στο δικαστήριο όπως καθορίζει το σύνταγμα. Δεν είναι μόνο οι τράπεζες που έχουν υποθήκες αλλά και οι πολίτες. Εδώ όποιος αγγίζει την τράπεζα είναι ιερή αγελάδα. Οι τράπεζες έχουν μετατραπεί σε δυνάστες του λαού.

Ο τραπεζίτης αντί να τους τραβήξει τα αυτιά και να βάλει μια τάξη, έμειναν ασύδοτοι. Επιμένω ότι σε αυτή τη χώρα οι πολίτες έχουν ίσο δικαίωμα με τους Ευρωπαίους πολίτες.   

Ξέρετε κύριε Νικόλα μου καμία χώρα που δέχθηκαν να κουρέψουν τα ριάλια τους; Μια να μου πείτε.  Από το 2003 που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2023 μετατραπήκαμε σε αλιτήριους; Γιατί το δεχθήκαμε. Η Βουλή έχει μεγάλη ευθύνη. Είναι καιρός να διορθώσουμε τα αμαρτήματα μας».

Συμπλήρωσε ότι «τρεις μήνες που θα δώσουμε αναστολή θα μας υποβαθμίσουν; Ας μας υποβαθμίσουν. Μεταξύ της δημοκρατίας και της υποβάθμισης προτιμώ την υποβάθμιση. Σε σωστά κράτη πρέπει να υπερασπιζόμαστε το πολίτευμα μας. Πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα μας ως βουλευτές».  

Ο κ. Παπαδόπουλος πήρε το λόγο απαντώντας ότι «ο κ. Κουλίας είναι ειλικρινής. Επιλέγει την υποβάθμιση. Να μας πουν και οι υπόλοιποι βουλευτές αν θέλουν την υποβάθμιση».

Keywords
Τυχαία Θέματα